reklama

Prosím poraďte...


reklama

Mohol by mi niekto poradiť? Nainštalovala som si program ARTOPIK, zvládla som priradiť aj fotku, vypľulo to podklad pre vyšívanie, len neviem aký druh vyšívacích bavlniek (aj keď sú tam čísla)mi program navrhol. Neviete niekto či sú to Anchorky, Muline, DMC, Pupetts, či aké?
Ďakujem za radu...


reklama


reklama

Komentáre

To to by aj mňa zaujímalo. aj ja som sa dopátrala len sem, poraďte prosím....Slnko

Treba si len vybrať a zadať, sú na výber viaceré značky, ja si volím Anchor...

v programe Artopik nie je presne určená farebnica niektorej značky, preto sa to tam nedá navoliť. Artopik Ti ukáže farbu a pod ňou v okienku je počet krížikov touto farbou, s toho potom vieš určiť koľko bavlniek potrebuješ. Na začiatku volíš medzi 17 alebo 250 farbami. Anchor a Dmc majú okolo 400 odtieňov. Balerína, Ariadna, Mouline a Puppets okolo 200 odtieňov.

Ďakujem za radu. Neviete niekto o nejakom inom programe na premenu fotografie na predlohu pre vyšívanie, kde by bolo jednoznačnejšia možnosť určiť farbu bavlnky určitej značky?

Ďakujem, stiahli sme, ale zatiaľ neviem načítať fotku...
No ešte sa s dcérou potrápime.

Hneď vľavo hore máš ikonku paličku s hviezdičkou (v anglickej verzii Wizard) sprievodca. Na ňu klikni, otvorí sa Ti okno v ktorom sú vľavo tri tlačítka, úplne hore je Browse picture... prehľadať obrázky, naň keď klikneš otvorí Ti okno v ktorom už môžeš hľadať obrázky, ktoré máš v počítači. Vyberieš si obrázok, dáš otvoriť, nad obrázkom máš dve zelené šipky tie obrázok otáčajú vždy v smere šipky, potom sú tam dve tlačítka zo zátvorkami, prvá zrkadlí vertikálne, druhá horizontálne, nakoniec sú tam dve tlačítka s nožnicami tie robia výrezy. pokiaľ máš tieto úpravy za sebou, ale nemusíš ich použiť ak máš obrázok už dopredu orezaný, pootáčaný dáš next ďalej, objavia sa ti vľavo tlačítka Units tam sa navolí veľkosť v stitch (krížikoch), inch (palcoch)a nakoniec v cm. opäť dáme next objaví sa Ti vľavo voľba Flos kit- voľba bavlniek (anchor, DMC, atď), macimum colors- maximálny počet farieb, ktoré má program použiť na tvorbu výšivky. opäť next tu je teraz ponuka symbolov, ktoré sa použijú na tvorbu čiernobielej predlohy, teraz už dáme finish dokončiť a program už vytvorí predlohu. vľavo je paleta použitých farieb, code je číslo potrebného odtieňa, count je počet krížikov danej farby.

No ozaj si úžasný. Ďakujem veľmi pekne...
Pošlem potom vyšitý obrázok... Ešte raz díky..
Bozkávam

Zdravím, vedel by mi niekto poslať predlohu na krížikovú výšivku, konkrétne s tématikou "Promócie"?
Mám jednu z časopisu,ale je na nej baba a ja by som potrebovala chalana... Mrkám

Díky... Slnko

Ďakujem, už som to našla, aj vyšila,je to super.
Ešte raz díky... Slnko

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama