reklama

Tvorenie v Piešťanoch 17.10. - 19.10.2014

Pridal/a Medulka dňa 03.09.2014 - 21:51

reklama

Dátum a čas akcie
Miesto akcie
Piešťany
oslive, Št, 04.09.2014 - 09:19

vava a ja určite, sme domáce, odložila som pre stretko aj kúpele Úsmev

S "domácimi" účastníčkami samozrejme rátame! Teším sa!

ja sa chystám na celý pobyt.....ak sa bude háčkovať, rada sa pridám, základy mám ešte z detstva, kedysi som zazrela Kolku na stretnutí ukazovať postup na jeden zaujímavý pestrofarebný vzor na tašku Ribiške, ak by si Katka (Kolka) na stretko prišla, rada by som sa ho naučila.... Úsmev Úsmev
ak bude mať niekto záujem o fimovanie, som k dispozícii... Jana

Katka Kolka prídeš?
Janula, Tvoje tradičné fimovanie by bolo super. Kto sa pridá?

Dievčence, no mne včera večer napadlo že - driapanie peria!!!
šak ľudové to je, kolektívna aktivita to je, a dá sa pritom aj pokvákať Úsmev a nejaké labute by sme v Piešťanoch snáď pochytali, nie? Úsmev

Tak ale vážne, ja som za to háčkovanie, aj drôtikovanie.
a dumám ďalej nad inými možnosťami.

Lucka

adus, Št, 04.09.2014 - 16:17

Luci, driapanie peria je úúúplne skvelý nápad! Ešte aj ten náš "spevokol" by sa pri tom uplatnil, mohli by sme sa všade vyťahovať, že sme sa taaaaak odviazali, až lietalo perie, ... oj, veľa výhod má táto aktivita. No a teda, keďže z našich radov asi ty si tá ostatná do radov vydatých vstúpivšia - tak by sme ti aj čosi do výbavy mohli takto nachystať - na duchnu to asi nebude, ale možno na taký malý vankúšik áno Veľký úsmev Veľký úsmev Veľký úsmev

Adus, som rada že si nadšená Úsmev
asi )Ta sklamem ale mne perie do perín pripravila moja stará mama a mamina Úsmev
ale viem lepšiu devu - súcu na vydaj - pre ktorú by sme to mohli urobiť!!!
Úsmev

Luci čítam správne medzi riadkami, že je reč o mne? Dievčatá to by ste sa nadriapali na perinu pre mňa Úsmev ja mám doma paplón 2,20 m lebo obyčajný mi už nestačil....Úsmev
A okrem toho keď bude lietať perie bude sa ťažko točiť zoznamovacie video......bola by som v tom perí ťažko identifikovaťeľná.....Úsmev a okrem toho Stefi by za mlákou ťažko vysvetľovala čo to tie devy robia....Úsmev
Na háčkovanie sa rada pridám.....donesiem Vám aj z tých vĺn ak chcete......a možno sa konečne naučím robiť štvorčeky na háčkovanú kabelku......alebo na deku.....
Okrem toho mohli by sme trénovať kvetinky zo stúh včera sa mi tie košíčky s nimi veľmi páčili.......
A ak by chcel niekto niečo z papletu sa naučiť.....rada pomôžem......len mi treba napísať dopredu o čo konkrétne by bol záujem aby som si vedela doniesť veci na to.

Klaudinka moja za akou mlakou? Sak ja som za tou mlakou uz davno neni. Ja som za horami, dolami, kopcami a tunelmi. A to video tam este je mala by som ho trocha posunut aby sa ozivilo Úsmev
Stve ma to ze tento krat medzi vami nebudem Smútok
Prave pred chvilou som nieco hladala a nasla som ten mešec z minulej party.
Teste sa ze mate takuto moznost chodit na stretka. To boli moje najväcsie zazitky v tej mojej domovine krasnej ked som tam bola s vami.
Klaudi priprav sa ze ked na buduce pridem tak sa robi nove video.
Ja sa drzim prislovia kto hlada ten najde.
Uz 2 mesiace som nieco intenzivne hladala co som zapatrosila a dnes som otvorila sublat a bolo to tam aj ked som v sublate uz x krat vsetko prehadzovala tak som to tam nevidela a tot ho.
Je mi za vami uz teraz smutno. Oh, radsej koncim. cmuuuuuk

Ženy, to driapanie peria je perfektný nápad, len u nás to má malú chybu - my nevydržíme ani 5 min bez výbuchu smiechu! Všetko by sme rozfúkali...
Ale, poviem Vám úprimne, chodila som s mojou dobrou babkou drápať perie po celej našej rodnej dedinke. Boli to pre mňa, ako malé dievčatko, nezabudnuteľné zážitky. Všeličo sa tam z diania v dedine prebralo. Najviac som sa tešila na koniec drapačky. Do rúry sa dali rožky a také horúce sa jedli. K tomu sladučký čaj s citrónom. Ja som mala pocit, že nič lepšie na svete neexistuje! A keď bol "oldomáš" (koniec drapačiek v jedenej domácnosti), tak sa podávali, ako výnimočnosť, párky s chrumkavými rožkami a už spomínaným čajom. Hneď by som sa aspoň na malú chvíľu vrátila do tej doby. Je mi ľúto za babkou a aj za takýmito chvíľami... Naše deti toto nikdy nezažijú!
Stefi, prosím, príď na stretko! Bez Teba to nie je ono...!!! Ak prídeš, donesiem za jeden vankúš peria a spravíme si drapačky!

Štefi, toto je poriadna VÝZVA!!!
prííííď, vieš ako krásne sa bude natáčať videjko "sťaby u perinbaby??"
Úsmev

adus, St, 10.09.2014 - 10:29

Počúvaj, ale to ma celkom zaujalo - u toho Vereša sú v niektorých izbách aj kuchynky, takže aj teplé rožky s párkami by sa dali ... hmmm, že by sme to zrealizovali???

Perie by som driapala prvý krát a je mi jedno na koho perinu.
Ja by som sa teda rada naučila čítať tie morzeovkové-bodko-čiarkové návody pri hačkovaní,
skúsila by som si nejakú tú korálku navliecť, možno obšívaný kabošon ak by sa zadaril...
Tie kvetinové stuhy ma tiež lákajú, košíky boli fakt krásne, Klaudi pridávam sa k trénovaniu.
No a ak sa bude drôtikovať budem sa na chvíľu niekomu cez plece pozerať.

Zuzi, "morzeovkové-bodko-čiarkové návody pri hačkovaní" Ti asi rada vysvetlí Adus. Raz to vysvetlila mojej sestre a teraz hačkuje ako "ďas!" Ja sa nestíham čudovať, koľko nádherných čiapok už uhačkovala. Minulý týždeň mala jednu dorobenú, že ETNO a Desigu.. v jednom. No len som vyvalila oči. Dúfam, že ju do Piešťan prinesie.

adus, St, 10.09.2014 - 10:26

Samozrejme, rada nielen vysvetlím, ale hlavne ukážem, tak som to robila aj s Evkou, išli sme podľa toho návodu spolu naživo - tak sa to najlepšie chápe.
Takže, ako som spomínala aj na Dulkáči - ktorá máte záujem, naučiť sa čítať "rozsypaný čaj", tak si doneste nejaký ten svoj nákres, vlnu a háčik a určite to nejako spolu rozlúskame. Som ochotná venovať sa tomu priebežne po celý pobyt, mimo tých chvíľ, ktoré budem musieť stráviť zbieraním tomboly, resp. svojou účasťou na iných kurzíkoch.

oslive, Št, 11.09.2014 - 11:18

pridala by som sa aj ja, tiež to neviem rozlúštiť, háčkovanie, drôtiky, stužkove kvetinky som za všetko Tlieskam

hmmm, krátky a dlhý stĺpik ovládam dávno, 100 rokov som už neháčkovala, načim by bolo oprášiť staré zručnosti...Úsmev))

otigo, So, 06.09.2014 - 21:33

Ja sa chystám s mojími bábikami. Už sú aj hotové, len doladím detaily.
Ja chcem len upozorniť aby ste sa zúčastnili aj nástenkového swapu - detaily popísala Dáška. Aby aj skupina artmám ako celok, bola zaujímavá na výstave.
Dúfam,že sa zúčastním naživo a spoznám vás osobne.

Žienky, tento víkend boli dni Majstrov ÚĽUV a podarilo sa mi zohnať lektorky na kurzy do Piešťan. Jeden kurz by mohol byť drôtovaný šperk a druhý ozdôbky zo slamy a šúpolia. Mali by ste záujem? Kurzy by boli platené, žiadne veľké sumy! Len, aby sa lektorke oplatilo prísť a aby mohla prichystať materiál. Podrobnosti uverejním podľa Vášho záujmu.

Medulka, Ty si poklad!!
Ja by som mala záujem o šúpolie a aj o drôtiky. Ja som si ÚĽUV tiež vychutnala, ale priznám sa, že viac sme okukávali rezbárov, lebo MM sa pristavil pri každom človeku čo držal v ruke dláto Úsmev

adus, Ut, 09.09.2014 - 14:02

Ja by som veru tiež chcela oboje, so mnou môžeš počítať. A iderm to hodiť na FB, aby to našli aj tie, čo už veľmi na stránku nechodia.

Žienky, volala mi "dvojičková Silvia", že má momentálne pokazený počítač a nemôže sa sem prihlásiť.
Ponúkla sa, ak by mal niekto záujem, je ochotná spraviť kurz z pedigu napr. aj u nej na izbe za cenu použitého materiálu. Ak by mal niekto záujem, prihláste sa!

Už je dohodnutý kurz drôtikovania v piatok od 16:00 hod do 19:00 hod (jupí teším sa)! Podrobnosti zašlem mailom prihláseným žienkam. Lektorka je perfektná, dúfam, že budete spokojné.

Žienky, ďalšia ponuka.
Teraz nie na kurz, ale na uvítací večierok v piatok večer. Dnes sa "tam" bola sestra pozrieť a prvý telefonát bol: "přechází mně zrak!" Tak som jej tvrdšie sestersky prikázala, aby sa išla pozrieť dnu. Vraj OK a veľmi pekná tichá záhrada s grilom. Ak by bolo dobré počasie, nespravíme si grilovačku? Taký grilovaný encián, napácované mäsko, zelenina... a tak. Mňam, hneď by som si dala aj teraz. Porozmýšľajte!

adus, Ne, 14.09.2014 - 14:37

No, ja som v každom prípade za - ako vždy Mrkám

Janula, týmto Ťa pasujem za Piešťanskú rosničku.
Skús vymyslieť niečo, čím by sme to pekné počasie privolali.... Ale verím tomu, že aj keď bude vonku zima, alebo dážď, my niečo vo vnútri vymyslíme a bude nám dobre! Ako vždy.

Dievčence, ešte k tej nádejnej grilovačke, ktorá sa rysuje. Nechcem nič organizovať. Pointa: kto si čo prinesie, to si aj ugriluje a prípadne, ak to bude jedlé, aj zje.
Navrhujem - bártrové uchutnávanie...
Vhodné prílohy by mohli byť domáce produkty: kyslé uhorky, čalamáda, zaváraný chren, zavárané hríbiky, kečup, horčica (tá bude asi kupovaná), jednoducho "co dúm dal"! A každá si prineste aspoň krajec chleba. A pri grilovaní sa nesmie zabúdať na pitný režim...
A ako povedala Stefany na konci zoznamovacieho videa, keď sme Klaudii hľadali ženícha: "A máme to"!

Erika, máš pravdu, urobíme švédsky stôl na píšťanský spôsob Úsmev
Ešte rozmýšľam, že by bolo fajn doniesť aj niečo sladké a slané k tomu pitnému režimu Úsmev

sa velmi tesim Úsmev toto leto som mala take nemocnicne a operacne a vobec som neplietla a nic nerobila .-( Ako uz pisala Medulka, dajte baby vediet len tak v uzkom kruhu si mozeme nieco popliest alebo som sa naucila robit take pekne ozdobbky z masliciek. Su to kvetinky, vhodne ako doplnok, brosna, gumicka do vlasov a podobne. Velmi a velmi sa tesim. Hackovanie super, tiez sa v tom "rozsypanom caji ! nevyznam Úsmev

Silvi, tie kvetinky sa chceli viaceré naučiť, tak bez organizovania u niekoho na izbe, môžeme motkať. Dohodneme čas na mieste činu. Len si babenky prineste stuhy.

oslive, Pi, 19.09.2014 - 08:23

dúfam, že motkanie kvetiniek bude aj v sobotu na stretku

Žienky, čo s tým kurzom - ozdôbky zo slamy (prípadne šúpolie)?
Prosím, vyjadrite sa, či by ste mali záujem. Aby som vedela povedať lektorke, alebo lektorovi (toho som "lámala" na kurz na Trnavskom jarmoku). Taký veselý chlapík a plietol zo slamy, že som sa nestíhala čudovať.
Zatiaľ mám 2 záujemkyne, ale to je na organizovanie kurzu dosť málo. Potom by to bolo pre zúčastnené veľmi drahé. Kurz by bol buď v sobotu medzi 10:00 hod - 13:00 hod, alebo v takom istom čase v nedeľu. To by sme sa dohodli.

ako som už písala, mňa by to zaujímalo.
Ale v sobotu doobeda by som sa rada trochu motala medzi tortami, prípadne využila nejakú prezentáciu - a oficiálny program ešte nie je vyvesený... ak teda dobre pozerám...

tak neviem isto povedať

Dievčatá, takže ako to teda vyzerá s tvorením?

keď si čítam diskusiu, vychádza mi to že určite bude háčkovanie, robenie kvetiniek zo stužky, drôtikovanie - ako kurzík. Neviem, ako skončilo pedigovanie a fimovanie - bude aj také tvorenie? Prípadne korálky, servítkovanie, paplet, čajové sáčky (nepoužité mám ešte z vlaňajšej akcie odložené doma), pančucháči...

čas sa kráti, stretnutie sa blíži, aby sme si vedeli priniesť potrebné veci a materiál.

Teším sa na Vás všetky veľmi, veľmi.

Lucka

Luci, keďže viaceré sa stretneme na najbližšom BA stretnutí (budúci týždeň), tak to asi ukončíme až tam.
Drôtiky sú isté, háčkujeme celý pobyt, kvetinky dohodneme na mieste, na Fimo sa zatiaľ nikto nehlásil a ak máš záujem o pedig, treba si to dohodnúť s dvojičkovou Silviou. Ale to sa dá aj priamo v Piešťanoch, vraj berie dosť materiálu na tvorenie.

Dievčatá, našla som v skrini odložený farebný filc, tak možno vezmem a keď už budem mať pršťoky domotané od háčkovania a drôtikovania, šitie filcových ozdôb možno zvládnem :)

Ahojte šikuľky! Dnes sme mali "artstretnutie" BA (ja za seba a viaceré poviem, nič sme nevytvorili..., ale ako vždy, jazyky nám išli jedna radosť) a gro stretnutia tvorila téma tvorenia v Piešťanoch.
Tak otváram tému aj tu na artmame: Čo budeme tvoriť?
Skúste porozmýšlať a napísať. Padali zatiaľ návrhy: háčkovanie, drôtikovanie a paplet. Ak ste niektorá ochotná niečo predviesť pre ostatné, kľudne napíšte.
A bolo by fajn, keby ste napísali, kto sa do Piešťan chystá a či ide na celý pobyt, alebo príde len pozrieť. Aby aj ostatné žienky vedeli, s kým sa môžu zo šikuliek stretnúť.


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama