reklama

prosiiiiiim o pomoc


reklama

ako robite tie velkonocne vajcia z nitky abo spagatu chcela by som presny postup prosim pomozte mi


reklama


reklama

Komentáre

MaťaM, St, 18.03.2009 - 20:44

nachystáš si:
1.balónik/vajíčko,
2.nitka(perlovka,niekto dáva aj vlnu, alebo kordonet-neviem či sa to tak volá, také na háčkovanie)
3.škrob alebo cukrová voda alebo vodné sklo.
POSTUP:povrch toho, čo budeš omotávať si jemne potri(rukou)škrobom(alebo tým, čo budeš používať na stuženie)ja som robila so škrobom, keďže to vodné sklo doma nemám a drží mi to.skúsila som aj cukrovú vodu, len som bola celá zalepená. držalo síce, no asi som dala málo cukru. a tak som 2xradšej použila tekutý syntetický škrob, a dala som do neho iba trošku vody.
omotáš vajko,alebo balón ako sa tebe ľúbi, alebo ako budeš potrebovať. buď s otvorom alebo bez. ja som prvý balón namotávala na štyri krát, kým som si našla taký svoj spôsob, aby mi to pekne prekrývalo a bol tam taký zhruba okrúhly otvor. buď si môžeš tú bavlnku namočiť hneď do škrobu a s takou namotávať, alebo namotať a potom ponoriť do škrobu. Ja som ponárala, nechala chvíľu nasiaknuť. a šup na štipec, ku radiátoru, aby rýchlejšie uschlo. pod to si niečo daj na odkvapkanie, aby si to nemala na zemi. pre netrpezlivejších: dá sa sušiť aj s fénom.Chichocem saaj to som skúsila. ale iba jedno.
a už len treba sfúknuť balón( ale pomaly), a treba aby bolo dobre uschnuté, aby sa pekne oddelil. a vajko som pootĺkala a jemne pooškrabkávala z nitiek.
a už len naaranžujeme a je to.
nie je to nič zložité. myslím, že zvládne naozaj každí. len do toho. stojí to za ten výsledok.
moje prvotiny: http://www.artmama.sk/velkonocne-kreacie/skusala-som-motane-vajicka ale ešte musim trochu zmeniť aranžmá. kuriatka namiesto slnečníc. ale doma som nemala. až keď pôjdem do mesta, dokúpim.

Maťka, ja som to skúšala urobiť s otvorom, aj som to nakoniec nejako domotala Vyplazený jazyk , ale ten otvor som nemala taký pravidelný Smútok ako ho vidím na všetkých obrázkoch tu na AM a tiež som mala problém, keďže som nemohla motať kolom dokola, že ako meniť smer tej nitky, aby sa prekryla všade rovnomerne. Vieš mi poradiť s týmto? Neviem to dosť dobre slovami vysvetliť, čo tým myslím.

MaťaM, Pi, 20.03.2009 - 14:45

no presne viem čo myslíš. aj ja som sa nad tým našpekulovala. ale teraz neviem, či sa to dá slovami dosť dobre vysvetliť.Chichocem sa lebo to by bolo najlepšie vidieť. skusim: ja som postupovala skoro tak, ako sú namotávané napr. nitky na špulkách, alebo perlovka v klbku. čiže okolo otvoru sa bavlnka prekrižovala, keď som motala raz z hora, potom smerom z boku. skus to pozrieť na tých klbkách ako je to namotané. a podľa toho vyskúšaj.podľa toho to snáď lepšie pochopíš. ten princíp motania. fííííí, fakt to neviem, ako to napísať. aspoň ja som takto motala.ale presne rovnomerné to nemám. myslím rovnomerne na všetkých stranách vajka. a neviem či sa to tak dá. a väčšie balóniky. to je len taká improvizácia. na ňom sa to potom dalo pekne upravovať počas schnutia.-dotvarovať.
idem ešte robiť jednu várku vajok, tak skusim nafotiť postup, ak mi to pôjde. ale asi až v sobotu večer ak sa zadarí.
a ešte ma napadlo. niektoré dievčatá to robia tak, že omotajú kolom dokola. riadne zafixujú(buď tým sklom, alebo škrobom) a po vyschnutí otvor vystrihnú. na kraj môžeš nalepiť stužku alebo nechať také. aj tak je to pekné. videla som do otvoru vsunutý aj taký ten chlpatý špagát. neviem ako sa volá.používa sa na postavičky, na ruky, a na všeličo iné.
no neviem, či som pomohlaChichocem sa ale isto na to prídeš na taký svoj spôsob. tak nech sa ti darí.Zlomené srdce Kvietok Bozkávam

ja ked namotám bavlnku po uschnutí jednoducho vystrihnem dieru do vajička a vyzdobímChichocem sa Chichocem sa

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama