reklama

Klasicky neklasicky decoupage papier


reklama

Ahojte artmamy
Nedavno som si objednala decoupage papiere. Na stranke sice stoji, ze ide o klasicke DP, ale nikdy som nenasla, ze ich treba najskor namocit. Podla toho, co som citala a videla na sieti, klasicky DP spoznam tak, ze ked ho namocim (uz vystrihnuty motiv, pravdaze), tak sa vo vode najskor zroluje a potom vystrie. Vtedy s nim mozem zacat robit. Tento moj DP nie je natolko hruby, aby som mala pocit, ze ho treba zmakcovat macanim vo vode, ale zase nie je ani taky tenky a makky ako decopatch papier. Takze som v neistote: mam ho namocit a tak s nim pracovat, alebo ho rovno lepit? Ma niekto z vas skusenost s nim? (link na tieto papiere: http://www.vbs-hobby.com/de/basteln/klassisch-8076.html)
Dakujem vopred za rady a tipy.


reklama


reklama

Komentáre

Ja som raz vyskúšala tieto papiere aj hrubšie aj tenšie.
Nemyslím že sa mi zroloval.
Močila som aj ten tenší, však sa pozrieš čo sa s ním robí, možno stačí iba chvíľka.
No mňa tieto papiere neoslovili, prechody sa veľmi zle maskujú, jedine ked to bol veľký motív a išiel celý a bol zažehlený, tak vtedy som s ním bola spokojná.

Ahoj Margori, dakujem za odpoved. Ani ja nie som nimi nadsena, a ani tie motivy nie su uplne najkrajsie. Tie farby su totiz nejake mdle. No ale ked uz ich mam... Skusila som namocit kusok papiera, kde nie je motiv, ale nezroloval sa... Tak skusim namocit aj motiv a prilepit na iny podklad, aby som si nepokazilo, co uz mam nacate.

ajatka, Pi, 28.03.2014 - 16:34

a sú lesklé tie papiere? podľa motívov vyzerajú ako stamperiacké. Tieto sa močia a kľudne aj 2 minútky.

Takze podavam info o tychto papieroch: su leskle, priblizne take hrube ako kancelarsky papier, ich farby nie su velmi vyrazne, takze som neocakavala nic prevratne. Ale prekvapili ma. Ako mi poradila Ajatka, nechala som ich vo vode asi 2 minuty. Nezrolovali sa, ale robilo sa s nimi vyborne, prechody nie je vobec vidiet, ani citit a dokonca sa ich farby asi posobenim vody aj zvyraznili. Mozem vrelo doporucat.

ajatka, Po, 31.03.2014 - 18:50

tak to som rada, že si s výsledkom spokojná. Presne tak aj ITD ryžové papiere po prilepení akoby ožili na svetlom podklade. Tak nech sa Ti darí

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama