reklama

odstránenie "loga" z obrázku


reklama

ahojte šikuľky, vedela by mi niektorá z vás pomôcť s týmto obrázkom? ak sa na neho dobre pozriete tak približne v strede obrázka je logo - vodotlač... potrebovala by som to odtiaľ dostať preč... vie niekto? ďakujem...


reklama


reklama

Komentáre

Iwa, Št, 08.05.2014 - 23:14

A načo potrebuješ ten obrázok? Je to stránka profesionálnych fotografov, vodotlače sú schválne tak urobené, aby bol problém ich odstrániť. V konečnom dôsledku aj tí fotografi musia z niečoho žiť. Taký pekný záber by som si radšej kúpila, ako ho pokaziť odstraňovaním vodotlače. A mysli aj na autorský zákon...

Ja tiež používam vodotlač na svojich obrázkoch. Na nešťastie sa mi stalo, že môj ,,neoznačkovaný" obrázok si niekto privlastnil a prezentoval ako svoje dielo. Všetko, čo teraz zverejním na nete je s ochrannou známkou. Smútok

mavoma, Pi, 09.05.2014 - 22:47

Ako dostanete vodotlac do obrazkov? Je na to nejaky jednoduchy program?

liwia, So, 10.05.2014 - 13:37

Celkom jednoduchý postup je, vytvoriť si svoje logo vo formáte, ktorý podporuje priehľadné pozadie. Najvhodnejší je png, použiteľný GIF.
Napríklad vo photoshope (čokoľvek čo podporuje vrstvy) si otvoríte nový súbor, pozadie priehľadné a cez vrstvy sa pohráte, kým výsledok nezodpovedá vašej predstave o logu. Pri ukladaní nezabudnúť uložiť vo formáte png.
(Tento krok vám prípadne môže urobiť aj niekto z rodiny, kamarát a podobne a vy si iba výsledok uložíte niekde vo svojom pc.)
Na pridávanie vodoznaku do fotografií stačí voľne dostupný (free) program XnWiew.
(tu sa dá stiahnuť : http://downloads.zoznam.sk/program/xnview-9 )
Dokonca dokáže pridať vodoznak aj hromadne na viac fotiek súčastne, čiže nemusíte pracne vkladať do každej fotky zvlášť.

Otázka o odstránení loga z obrázku mi príde trochu čudná, lebo práve tým logom sa autor chráni pred zneužívaním a voľným používaním svojho diela.
Vodoznak sa pridáva najčastejšie polopriesvitný a vtedy je veľmi ťažké ho odstrániť - je to zámerné.

Nie som profesionálka, postupy na tvorbu vodoznaku a jeho pridávanie som si dlho googlila a systémom "pokus - omyl" som prišla na výsledok, ktorý mi najviac vyhovuje.
Odborné rady vám teda dať neviem, ale čo môžem - pomôžem. :D

Áno Áno Ánosúhlasím s tvojim názorom a idem skúšať vodoznaky. Ďakujem . Ja svoje uverejnené foto podpisujem v skicári ( to je program Wordu ).

liwia, So, 10.05.2014 - 13:56

Pravdaže sa dá aj v skicári - je to vlastne najjednoduchšia cesta. Ale ak nemáš logo priesvitné, na odstránenie stačí klonovacie razítko.
Ale lepšie sa chrániť nejako, ako vôbec. Často od zneužitia odradí aj tá malá práca navyše :D

dakujem za info a tip na program Tlieskam Tlieskam Objímam Objímam uz ho mam aj stiahnuty,lebo tiez by som radsej logo ako meno cez skicar Úsmev aaaale asi budem za sprostu,lebo ako maturujem tak maturujem,mne to logo tam neide a neide..neviem co robim zle,ale uz som vyskusala vselico,ale nedari sa mi Hambím sa Hambím sa Hambím sa Vyplazený jazyk tak som chcela poprosit o nejaku radu,ze ako na to Hambím sa Hambím sa Kvietok Slnko

liwia, Št, 15.05.2014 - 23:08

Ak máš program XnView a otvoríš v ňom obrázok - klikneš hore na "Obrázok" - vyroluje sa Ti menu, v ňom klikneš na "Vodoznak"
Potom si nájdeš cez tú tabuľku, čo Ti vyskočí, zložku, do ktorej si si uložila vytvorené logo a pohráš sa s nastavením.
Hotovo
Keby niečo - píš cez kontakt, čo budem vedieť, poradím

taliba, So, 10.05.2014 - 09:56

Tiež by ma zaujímalo, ako to tam dostať...vie nejaká šikovná artmamka poradiť?

LadyS, So, 10.05.2014 - 14:13

ja mam z netu volne dostupny program fastStone photo resizer a tam sa daju robit rozne veci s fotkami,vyuzivam ho vsak len na nahratie loga

liwia, So, 10.05.2014 - 17:00

Tak som si ten program vygooglila. Vypadá dobre, funkciami veľmi podobný, ako spomínaný XnView. Ten mám v pc už veľmi dlho a veru mi ani nenapadlo hľadať niečo iné.
Ale ktorá nemáte žiaden, aspoň máte na výber - ktorý sa bude lepšie používať Mrkám

vidím, že sa to tu otočilo úplne opačným smerom... ja som ten obrázok teda fotku vôbec nechcela vydávať za svoj výtvor - len sa mi veľmi páčila a chcela som ju použiť na krabičku pri decoupage technike... ale nevadí... aspoň som pomohla trošku inak - ako dostať vodoznak do obrázka...

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama