reklama

Nešťastný a nefungujúci krakel


reklama

Ahojte...prosím poradte mi lebo ja už som zúfalá. Začala som so servítkovou technikou ale ten krakel...praskliny nie a nie sa spraviť. Skúšala som štetcom, tupovacím štetcom dokonca aj prstom :) ale stále nič...:( Sušila fénom, nesušila vôbec, hrubá vrstva, tenká vrstva...nič. Ak sa mi aj spravili pukliny tak len v stopách štetca ktorým som nanášala krakl lak. Prečítala som už milion návodov a postupov. A stále netuším kde môže byť chyba. Mám kraklovací lak KOOH-I-NOOR spodný medium jednokrokový a akrylové farby od Stapmeria.


reklama


reklama

Komentáre

Kazda znacka laku je ina, treba si najst ten "svoj krakel". Skus najprv krakelovanie s Herculesom, je to najlahsie a najlacnejsie.
Jednokrokovy -niektore sa musia nanasat opacnym smerom ako sa nanasa lak, cize lak tahas jednym tahom smerom hore, ale farbu nanasas jednym tahom smerom dole.
A niekedy sa stava, ze nepraskaju vsetky akrylove farby.
Skusaj, skusaj Úsmev

A vieš mi povedať ktoré akryl farby sú fajn? resp. s ktorými máš ty dobré skúsenosti? Aby som vedela čo potom kupovať :)

Je dôležité aj to aby si neprešla 2x po tom istom mieste-myslím vrchnú farbu. Treba pracovať rýchlo Mrkám . A čo sa týka fénovania, tak vtedy sa prasklinky ukážu skôr Úsmev

Ďakujem Zlomené srdce Toto je postup ktorý som zvolila ale či asi bude chyba vo farbe lebo či je krakelovací lak úplne vyschnutý alebo lepkavý na dotyk nepopraská po celej ploche, iba veľmi málo iestami :(Skúšala som aj viac vrchnej farby aj menej a nič..nereaguje to Plačem

Ja mám zlý krakelovací lak...asi to budem skúšať s herkulesom snád sa to jedného dňa podarí :)

Úsmev Sledovala som diskusiu, môžem ťa ubezpečiť, že s Herkulesom sa krakel vždy podarí. Úsmev
A medzi rečou - vitaj na AM.

dudkaj, St, 29.10.2014 - 08:18

ja robím iba herkulesom a vždy to vyjde kukni v mojich fotkách na začiatku tam je odfotený,

Momentálne som si dnes kúpila krakel lak od pentart-u a uvidím ako to pôjde...len momentálne rozmýšlam čo s tým "starým" lakom.

Ahoj, nic si z toho nerob, skusaj nieco ine a potom sa len tak nenapadko vrat ku krakelu s tym, ze ak pojde, ok, ak nie, tak nie. U mna to tak zafungovalo, ale dvojkrok som este stale nezvladla ku svojej spokojnosti.

Takže chcela by som sa s vami podeliť o výsledky...s novým krakelom praskliny idú dokonca sú super veľké, žiadne námietky a ako na potvorou herkules nejde :) ale funguje aspoň jedno Tlieskam

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama