reklama

ako na pulover


reklama

Dobry den, vedel by mi niekto poradit. Mam peknu melirovanu vlnu a zmyslela som si upliect pulover, kedysi sa take plietli, ale neviem uz zohnat nikde navod. Pletie sa to od hora, vsetko naraz na okruhlych ihliciach a postupne sa pridavaju ocka. V streda rukavov a na zadnom a prednom dieli v strede to vytvara taku pozdlznu ciaru, inac je vsetko hladke, je to urcity system na pridavanie ociek, ale nie je to raglan. Skor netopier rukav. Volakedy sa na to obycajne pouzivali 3 farby a boli vypletene do cipa, ale pulover bol zakonceny rovno. Vyzeralo to nejako takto:

http://www.ahaonline.cz/galerie/zhave-drby/129399/?foto=1

 

dakujem za vsetky porady

 


reklama


reklama

Komentáre

je to skoro toto , len to nie je ponco, ale pulover , takze rukavy nie su az take netopierie, ale ciary sa vytvaraju tak , ako maju, dakujem

Nuž neviem presne očka ale nahodíš počet očiek   rozdelíš a tie špice robíš 4, predok, chrbát a rukavy v každom druhom riadku pridávaš po jednom očku na každý diel, teda niečo ako raglán v strede si nechaš jedno či dve očka a z jednej aj druhej strany pridávaš. Ked urobíš po prieramky, prehodíš rukávy na pomocné ihlice a spodok už robíš tak že vpredu aj vzadu špíc robíš nadalej ale musíš už uberať pod prieramkami, takže každá druhá rada špíc dve očka pridáš a pazucha dva očka uberieš, robím to tým istým spôsobom necham stred jedno či dve očka a od tých očiek uberám, ked máš hotovú dlžku špic dorábaš od zadného špicu k prednému ale to som vždy robila len tak od oka, uberáš tam. 

Ja som v zime urobila dva svetre tak a som sklamaná bud to už dobre neviem ale toľko razy som párala olemovanie svetrom až som bola unavená. Predtým som uštrikovala určite aspoň 10 svetrov či pulovrov. Takže dúfam že tebe sa podarí lepší.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama