reklama

paličkovanie pre začiatočníkov


reklama

Chcela by som sa opýtať skúsenejších, s akými niťami je najlepšie začať? Nechcem to potom ešte škrobiť a hlavne aby sa veľmi nešmýkali. :-) Vopred vďaka za rady.


reklama


reklama

Komentáre

Ja si myslím,že pokiaľ si začiatočníčka tak musíš aj škrobiť. Pri paličkovaní  je potrebná dlhoročná prax   a to hlavne aby si si nacvičila správne uťahovanie  niti  pri paličkovaní. Ja keď som sa učila tak mi povedali ,že najmenej 10 rokov praxe. No  a najlepšie sú  ľanové nite. Paličkované veci nemusíš škrobiť . Ak paličkuješ obrázky pod sklo z perlovky, a ostatných niti ,tak tiež nemusíš škrobiť. Ale možnože skúsené paličkárky poradia viac. Držím palce.KvietokKvietokÁno

anaj, Št, 18.05.2017 - 19:47

Keď som sa učila paličkovať, používali sme perlovku. Úplne postačovala. Ľanových nití je škoda na skúšanie. Bez škrobenia sa nezaobídeš. Iba napr. na vzoroch zo Španej doliny sa neškrobí. Ale to je už vyšší level. Miesto škrobu sa dá pri trénovaní použiť lak na vlasy.

Škrobenie lakom veľmi neodporúčam, len v krajnom prípade, práca časom zažlkne. A je to škoda aj prvé paličkované práce sa cenia. A na učenie naozaj stačí perlovka alebo kordonet.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama