reklama

Hmota do silikonových formičiek na ornamenty - rada


reklama

Ahojte dievčatá, tento rok si chcem urobiť vianočné gule kúpila som si rôzne formičky ornamentov, ale čo do nich? Nepoznáte nejakú dobrú hmotu do silikonových formičiek na ornamenty ktoré chcem potom lepiť na gule? Skôr niečo tuhé. Ďakujem vopred za rady.


reklama


reklama

Komentáre

Dasa_, St, 13.12.2017 - 07:46

to sú také uzavreté formičky? Niečo na odlievanie? Potom možno živica

  Ja som toho roku urobila zopár vianočných gulí v štýle baroko a ornamenty som robila nasledovne. Do silikónovej formy som špachtľou naniesla Primer paste "gesso"....ale pozor sú 2 druhy, takže len túto.....potom som to umiestnila na radiátor a za 12 hodín to bolo už vytuhnuté. Výhoda je,že je to plastické, ohybné a dá sa to aplikovať na oblé predmety.
Potom som to natrela akrylovou farbou a opatinovala. Do zásoby som si tak urobila viac kusov a až po týždni som to lepila na gule. Pripájam foto....a želám Ti krásne tvorenie.

Áno je to ono....človek sa stále učí....ani ja som dlho o tom nevedela, ale je to fakt super.

Super, v novom roku vyskúšam. Ešte mi napíš prosím, akú pastu, alebo čo si na vrch použila. Či iba tú akrylovú farbu? Ďakujéééém Úsmev

Táto pasta je biela, keď som to vybrala z formičky, tak som ich natrela hnedou akrylovou farbou a keď preschli, tak som ich opatinovala bronzovou antikovacou pastou, trošku poutierala do suchej handričky a už sa dajú nalepovať......takže podľa vôle a vkusu akrylová farba a potom antikovacia pasta, ktorá k nej pasuje.

ten návod je perfektný, aj ja som chcela vedieť, ako sa robia ornamenty, ďakujem Pegy

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama