reklama

Naše indiánske leto

Pridal/a teta.máša dňa 09.07.2017 - 20:14
Naše indiánske leto, návod, Šitie, teta.máša

reklama

Každé leto trávi u mňa prázdniny vnučka, a každé leto chystáme aktivity, aby leto bolo zaujímavé a plné zážitkov. Tento rok sa vyjadrila, že by sme mali mať indiánske leto, s pravým indiánskym típí a všetkým, čo k tomu patrí. Tak babi, čiň sa a pripravuj, kým vnučka príde! Začali sme s nákupom látky, pôvodne sme kúpili 3,6m bielej bavlnenej látky s rezným efektom, potom som ešte dokupovala 2m, aby nám vyšlo aj na vankúšiky, ale nejaké  zbytky nám ešte zostali. Ďalej to bolo 1,5m vzorovanej ba látky, volila som šípy, aby nám to pasovalo k motívu, 5m šikmého prúžku na zapracovanie spodku. Zo vzorovanej látky šípy som strihala pásy cca 6cm. Týmito pásmi som prešila spoje jednotlivých trojuholníkov (celkom 5 ks trojuholníkov) a zárovej slúžia na navlečenie stanu na drevené tyče. Tých je tiež 5ks 2-m dlhé, kupované v hobby obchode. Spodný okraj jednej steny stanu je 95cm, bočná stena 175cm a pri týchto rozmeroch je výška cca 167-170cm. Aby som si to vedela presne nastrihať, spravila som si strižný plán na milimetrovom papieri, lebo nie všetky látky sú rovnaké, niekedy je šírka látky 140, aj viac cm. Závisí to od toho, čo práve v obchode majú. Piaty trojuholník je tiež v kombinácii bielej látky a šípov, aby sme čo najlepšie využili odrezky.

Nasleduje zložitejšia časť, a to prišívanie aplikácií na vystrihnuté trojuholníky - steny. Obrázok som si najprv nakreslila, potom som spravila šablónky z výkresu a strihala z rôznych odrezkov a zbytkov látky, ktorých má určite každý dosť. Látku som podlepila vlizelínom, aby bola pevnejšia a potom už len husto priendlovať na podklad. Obrázky sú tiež lemované prúžkami šípov. Ak máte ďalšie otázky, pýtajte sa :-)


Naše indiánske leto, návod, Šitie, teta.máša, 1

nákresy a výber látok


Naše indiánske leto, návod, Šitie, teta.máša, 2

uloženie výstrižkov podľa šablón


Naše indiánske leto, návod, Šitie, teta.máša, 3

domaľovanie textilnými farbami


reklama


reklama


Naše indiánske leto, návod, Šitie, teta.máša, 4

zošitý stan


Naše indiánske leto, návod, Šitie, teta.máša, 5

zošitý a navlečený na tyčiach, doplnený vankúšikmi s rovnakými motívmi


Naše indiánske leto, návod, Šitie, teta.máša

Naše indiánske leto, návod, Šitie


reklama



Komentáre

annak8, Ut, 11.07.2017 - 18:25

krásna práca si super babka vnučka sa isto teší (clap)(clap)(clap)(clap)ÁnoÁnoÁnoÁno

apple, Ut, 26.06.2018 - 09:22

toto je tak dokonalé prepracované, juj, radosť pozerať, ešte väčšia sa tam hrať 
Srdce

Zuzanka ďakujem, stan bol celú zimu v detskej izbe, už sa zase tešíme na prázdninové stanovanie :-)

Ďakujem, keďže vnučka je od septembra školáčka, stan s ňou putuje do školy ako dekorácia v triede, možno aj oddychové miesto :-)

Dasa_, Ne, 28.07.2019 - 20:53

Výborné využitie, deti také veci vedia oceniť ÁnoÁno

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama