reklama

výber šijacieho stroja


reklama

Ahojte dievčatá, som tu nová :-) 

viem, že je tu takých podobných tém veľmi veľa, ale priznám sa, po naštudovaní všetkých tém na tejto stránke, ale aj na zahraničných fórach, mám v hlave dosť veľký zmätok súvisiaci s výberom vhodného šijacieho pomocníka. Som začiatočník v šití, úplný. Mám za sebou dve trojhodinové kurzy šitia. Chcem sa naučiť hlavne šiť nejaké šaty, sukne, bytové doplnky a patchwork. Brať to ako hobby a niečomu kreatívnemu sa venovať, ak by ma to bavilo (skôr sa bojím, že mi tieto veci nepôjdu :-( ). 

Najprv som chcela značku brother, potom som videla stroje bernette 33 a 35 a nakoniec pán z pean.sk mi odporúčil Janome 423s.

Priznám sa, že ten Janome mi nejako nesedí (veľa ľudí sa sžaťovalo na nedostatočné osvietenie pracovnej plochy a nepáčia sa mi tie knoflíky na dĺžku a šírku stehov. Aj keď parametrovo je ozaj dobrý. Môj budget je tak okolo 250 eur. Viem, nie zázrak, ale tak no..

viete mi, prosím poradiť? prípadne sa podeľte, aké stroje máte doma :-D

 


reklama


reklama

Komentáre

https://www.sijacie-stroje-patchwork.sk/texi-joy-13-purple

skús popozerat tu

liwia, St, 08.08.2018 - 19:39

Mám doma Janome 415, čo je model o pár stehov a funkcií jednoduchší od 423. 
Áno, to svetlo bolo slabé, ale vždy som pri šití používala aj iné osvetlenie. Potom som si kúpila vyššiu radu Janome, elektronický stroj a ten už mal zabudované led osvetlenie na viacerých miestach. Neskutočná lahoda pri šití.  A vtedy mi napadlo, vymontovať žiarovku z 415 a kúpila som si led žiarivku so studeným bielym svetlom. Neporovnateľne lepšie.
Ovládanie dĺžky a typu stehu funguje spoľahlivo a jasne, nestalo sa mi, že by ovládač ostal v nejakej medzipozícii.
Tento typ stroja je porovnateľný so starými Veritaskami a pokiaľ sa oň staráš - pravidelné čistenie a mazanie, výmeny ihiel... bude spoľahlivo fungovať veľmi dlho.
423S má oproti môjmu viac stehov, jednokrokovú gombíkovú dierku a ovládanie horného prítlaku patky, čo je veľmi užitočná funkcia pri šití látok rôznych hrúbok.
A čo je výhoda, nepotrebuje žiadne špeciálne patky. V pohode nakúpiš i na Aliexprese.
Pokiaľ si úplná začiatočníčka, tento stroj Ti odporúčam. 

Ja mám doma už "vykopávku" ELNA, ktorá má výhodu, že jej konštrukcia je z kovu. Používam ju hlavne na rifle a iné hrubé materiály.

Inak bežne používam SINGER  Starlet 6660.  Som s ňou spokojná. Teraz je aj v dobrej cene:

https://www.mall.sk/sijacie-stroje/singer-starlet-6660

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama