reklama

Transfer na sklenenú flasu


reklama

Dobry deň. Obraciam sa na Vás s prosbou o pomoc pri transfery obrázku vytlaceneho na laserovej tlačiarni. Výsledný efekt by mal byť obrázok na čistej fľaši. Aký používate transfer, aby efekt bol najlepší? U nás nepredávajú, tak musím objednať, alebo sa dá použiť ten robený čo je tu na stranke? Ako postupujete(natrieť obrázok aj fľašu, alebo inak)? A čím to zastabilizujete? Skúšal som lepidlom na servít. techniku, ale výsledok nebol dobrý. Este som skúšal aj nazehlit papier na pečenie, výsledok o niečo lepší, len som nevedel čím to prelakovat. Za informácie vopred ďakujem. :-)

reklama


reklama

Komentáre

Ahoj, odporúčam Ti zakúpiť tento transfer gel.....super sa s ním pracuje a rýchlo a čo je hlavné zachováva krásne farby..kúpiš ho v kreatívnych obchodoch. Postup je nasledovný:
1./ Najprv natrieš plochu kde chceš mať obrázok transfer gelom (pozor nie veľa ale primerane)
2./ Natrieš transfer gelom obrázok a potom znovu plochu fľaše....pozorne priložíš obrázok a pekne ho uhládzaš a zbytok gelu zotieraš papierovou servítkou, potom prilož mikroténový sáčok a riadne ho popritláčaj aby sa obrázok dobre prilepil.
3./ Sušičom na vlasy 10 minút nahrievaj celý obrázok....potom nechaj celkom vychladnúť a môžeš ho navhlčiť vodou a zošúchavať.....zošúchávať na viackrát a len prstami aby si si nezošúchal motív.....na záver pretri celý obrázok tým transfer gelom....vytiahnú sa krásne farby a keď to celkom preschne prelakuj to záverečným lakom...ja používam Pamlak.
Tak nech sa Ti darí.

moga, Po, 15.04.2019 - 15:11

MrkámNooo,Pegy,ty budeš fakt môj človek! Dobre,že som sem zablúdila!

Mám ten transfer od leta,lebo ma na to v BA baba v Pantha Rei creative nahovorila. Chcela som kamoške vyrobiť drevenú tabuľku s transferom / moc mi na drevo nefungovalo to tekuté transfer médium od Pentartu,čo mám a čo mi na textil super klepe/ a teda nechala som,nech mi poradí. A ona,že robí doma fotky na drevené krabičky, aj výsledok mi ukázala v mobile....Tak som sa nechala nahovoriť. Skúsila som doma,ale niečo som musela zle spraviť,lebo výsledok nulový,zostala som znechutená,lebo podľa toho mizerného popisu na tovare som múdrejšia veru nezostala.

ale teraz,cez sviatky sa do toho určite znovu pustím!

len jediné upresnenie si ešte prosím,Pegy. Samotný obrázok mám natrieť z tej "vnútornej" strany kde mám vlastne aj vytlačený motív,čo prenášam alebo z "vrchnnej",teda z rubovej,bez tlače. Tuším podľa popisu som pochopila,že to má byť tá potlačená,teda to,čo chcem preniesť /ak si to dobre pamätám/.Chichocem sa

Videla som už milión videí na transfer na drevo,márne aj také,čo bolo s tým tekutým Pentart médiom,mne sa to nepodarilo zatiaľ na drevo absolútne s ničím....ale nevzdám sa...zatiaľ Váľam sa od smChichocem saChichocem saChichocem saMrkám Jaj,a to radšej si už ani nespomeniem,že z Pantha Rei mám aj ďalší fototransfer médium,podobný tomuto, len je americkej značky. Ani s tým som nepochodila....MlčímSmútokSmútokSmútok

Zlatinko moje, samozrejme, že pretieraš tú stranu, kde je obrázok, čiže najprv podklad natrieš, potom obrázok, ase podklad a pekne priložíš obrázok...tak ako som hore písala. Viaceré moje kamošky transfer robia len týmto gelom....obrázky sú krásne, len treba postupovať podľa návodu, nič neurýchliť, nechať riadne vychladnúť a až potom navlhčiť a pekne od stredu zošúchávať, a na viac krát. Tak nech sa Ti darí moja .

moga, Po, 15.04.2019 - 16:15

No vieš,Pegy,radšej som sa ťa na to spýtala,lebo nie je transfer ako transfer . Neviem,či si už skúšala to,čo som spomenula ja - to tekuté, priesvitné od Pentartu...lebo napr.pri tom,ako aj pri transfere s esenciálnymi silicami obrázok musíš natrieť z vrchnej stany/ nie z tej kde máš vytlačený motív Slnko.

Tuším,je som chybu mohla spraviť asi tam,že drevený podklad som natrela len raz,potom obrázok a položila som na podklad takto natreté a márne mi to vyschlo síce ale nie a nešlo to dole pri namočení,držal to ako betón Váľam sa od sm

večer to možno skúsim na preglejke-vajíčku Pohoda

Aj tieto 2 šperkovnice sú robené transfer technikou - tým transfer gelom a na to som aplikovala porcelánový krakel. Obrázky sú vytlačené na kancelárskom papieri a farby sú krásne výrazné. Tiež som skúšala asi 10x ten transfer olejček, ale som rezignovala, lebo mi to bralo dole aj farbu a písmená boli také matné, nevýrazné. Ešte pred nanesením transfer gelom, treba povrch jemne prebrúsiť, aby bol hladký. Takže tvoreniu 3x ZDAR!

JohnyQ, Št, 15.11.2018 - 22:02
Ďakujem veľmi pekne Pegybabi :-) Obrazok rozumiem, že je potrebné natrieť a po vvyschnuti za pomoci vody zotrieť papier, ale ako na text? Bude vidieť pri texte nejaké stmavnutie, alebo len čierne písmo a čistú fľašu(podobne ako gravir, nálepky...)? Za info vopred ďakujem :-).

Aj na texty používam tento transfer gel, ale rozumiem tomu tak, že to chceš robiť na fľašu,ktorá je číra????  a nie je nafarbená (natupovaná) akrylovou farbou???? Tak to odskúšaj, ako to bude vyzerať, ešte som to neskúšala.

JohnyQ, Pi, 16.11.2018 - 07:52

Ano. Na flasu, ktora je cira. preto sa pytam, lebo som to nikde nevidel, ako to bude vyzerat. Viem, ze niektore transfery trosku zbeleju, preto sa tam asi dava iny podklad. Preto chcem vediet, aky je vysledok, lebo ak to bude nieco zle, tak potom to radsej vygravirovat. Este raz dakujem Pegybabi velmi pekne.:-) Nepozna niekto niekoho, kto robil transfer na ciru flasu, aky je vysledok? Dakujem. :-)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama