reklama

15 nápadov na karnevalové masky

15 nápadov na karnevalové masky, Inšpirácie, Kamila

Kamila


reklama

Snáď posledných osemnásť rokoch som rok čo rok vymýšľala a realizovala masky svojim deťom. Niektoré boli ozaj len improvizáciou z núdze cnosť, pri iných som sa celkom vyšantila.  Asi úplnou klasikou bolo dokončovanie masiek v poslednú noc. Do riešenia technických záležitostí sa skoro dobrovoľne zapájal manžel, do tvorenia deti.

Spomínam si, ako som pred šestnástimi rokmi zhruba o takom čase došla z pôrodnice s najmladšou devou a ešte som narýchlo vymýšľala dve masky, bo karneval bol na druhý deň. Keď si predstavím, že tí dvaja z prvého obrázka majú dnes 29 a 27 rokov. Hanbím sa A posledné obrázky sú tej dcéry, čo som ju doniesla z pôrodnice ...... Hanbím sa Šialene to uteká.

Možno vás inšpirujú naše masky, nie všetky mám odfotené, tu sú asi tie naj. Úsmev Ako to vyzerá u vás, čaká vás voľajaký karneval?

Karnevalové masky slnko a noc

Karnevalové masky slnko a noc
Foto: Kamila

Moje najstaršie masky, robila som ich pred 24 rokmi. Výnimočne som viac šila. Veľký úsmev Prax z robenia klobúkov, na "klobúkovicu" v poslednom ročníku na výška sa zišla. Úsmev

Karnevalová maska pirát

Maska pirát
Foto: Kamila

Toto bola rýchlovka z núdze cnosť, alebo čo zásoba hračiek dala. 

Kostým na karneval - robot

Maska robot
Foto: Kamila

Kartónové krabice, strieborná papierová fólia a veľa zábavy.


reklama


reklama

Dúha a postavička z rozprávky pre deti

Karnevalové masky
Foto: Kamila

Šarkan

Maska šarkan
Foto: Kamila

Táto maska bola robená z kartónu pre staršie deti, vtedy najmladší syn si v nej len zapózoval. Maska je robená z dvoch kosoštvorcov z kartónu, oblepených farebným krepovým papierom. Zadná strana je oranžová a šarkan sa na nej mračí. Mrkám Okrem viditelných  spojov obchoch dielov, sú aj vo vnútri, prilepené dva pásy kartónu vo výške ramien.

Slnečnica

Karnevalová maska - slnečnica
Foto: Kamila

Indiánsky náčelník

Karnevalová maska Indián
Foto: Kamila

Opäť základný materiál papier. Na výkres som namaľovala veľa pierok, vystrihla a spinkovačkou ich prichytila na dlhší pás z výkresu, spojený z dvoch častí. Spoje dom prekryla ďalším pásom papiera prilepeným zhora a zospodu, užším pásom, aby spinky neškrabali. Toto celé som prichytila na namaľovanú čelenku z papiera.


reklama


reklama

Maková panenka

Karnevalový kostým Maková panenka
Foto: Kamila

Pletená chobotnica

Karnevalový kostým chobotncia
Foto: Kamila

Karnevalová maska - svadobná torta

Karnevalová maska - svadobná torta

Maska na karneval - Vták ohnivák

maska Vták ohnivák

Najprv som si namaľovala na hrubý biely papier veľa pierok, červenej a žltej farby a povystrihovala ich. Spinkovačkou som ich prichytila na širšiu červenú stuhu, tak aby sa dala prehnúť okolo spojov. Na šiestich miestach som k stuhe ešte pridala kratšie stuhy, jedny ako popruhy, zvyšok aby sa dali priviazať k rukám. 

Z farebného krepového papiera som spravila chvost. Pierka som prichytila tavnou pšiťoľou k čelenke, starším náramkom a ešte ku korálkam, ktoré som navliekla na krk ako náhrdelník.

A bieleho výkresu som ešte spravila červenú "škrabošku".


reklama


reklama

Bohyňa dúhy Iris

maska - bohyňa duhy Iris

Toto bola celkom rýchlovka, cez pružný opasok sme prevliekli pásy farebného krepového papiera, ktoré doplňajú modré šaty vo farbe oblohy

 

Rimanka

 Karnevalový kostým - Rimanka
Foto: Kamila

Komentáre

Kamila, So, 16.01.2016 - 17:18

ja som si zamilovala sarkana Úsmev Z druhej strany bol oranzovy a mracil sa.

Kamila, čo maska, to zážiok!:) Výborné sú všetky:) U mňa vedie maková panenka, lebo tvoja dcéra sťaby jej z oka vypadla aj bez kostýmu:) 

Kamila, Ut, 24.01.2017 - 11:44

Práve som zistila, že naša najmladšia bude mať na novej škole karneval aj v piatom ročníku. Pomoc a ja som si myslela , že už stačilo. Hanbím saAle už máme aspoň nápad a deva si to organizuje. Pohoda

Dasa_, Ut, 24.01.2017 - 12:04

ja by som aj masku robila, ale nemám komu. Ten náš naopak, poslednú masku sme mu nanútili v školke, aj to vyvádzal....

Krásne nápady tam sú.

Kamila, Pi, 09.02.2018 - 14:36

Pridala som do našej zbierky, ďalšie dve masky, minuloročnú grécku bohyňu Iris a tohtoročnú starovekú Rímanku. Úsmev

Parádne sú. U mňa vyhráva Rímanka. Moje už tiež nenosia masky, vlastne nosia, ale si maľujú na tvár, také tie strašidelné. By sa človek po.... pri stretnutí... vydesil k smrti,Chichocem sa ale to je asi trend dnešných "mladistvých" masiek k fašingu aj helloweenu. 

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama