reklama

poduška-lienka

Pridal/a kacena.m dňa 19.11.2010 - 17:52
poduška-lienka, Háčkovanie, kacena.m, 1

reklama


reklama

Komentáre

Iba podľa tohto starého návodu:
1.r: krúžok vyplníme 12 Ks
2.r: do každého 2. KS 2KS, inak po jednom KS
3.r: do každého 2. KS 2KS, inak po jednom KS
4.r: do každého 3. KS 2KS, inak po jednom KS
5.r: do každého 4. KS 2KS, inak po jednom KS
atď.... až kruh meria koľko potrebujeme.
Pozor! treba kruh upravovať podľa potreby.
Čierne ozdoby na hlavičke sú tiež z KS, uháčkujeme najprv retiazku, ktorá je tak dlhá, ako vodorovná priamka meraná v hĺbke 10 cm od obvodu kruhu /ja som si dala baj očko hĺbku/ smerom k jeho strede a potom retiazku plníme KS. Na začiatku každej rady 1KS vynecháme, aby sa čierna ozdoba tvarovala podľa červeného kruhu
Na dlhšej strane čierneho dielu vypočítame prostredný KS a od neho na jednu stranu odpočítame cca 10KS.
Vpichneme háčik a uháčkujeme asi 20 nasledujúcich KS, Na konci rady prácu obrátime, nad prvými 2-3KS uháčkujeme pevné očká a ďalej pokračujeme KS. Zase prácu obrátime, vynecháme 2-3 očká a ostatné preháčkujeme KS.
V strede háčkujeme asi 3-4 /znovu podľa veľkosti lienky si treba prispôsobiť/ KS tak dlho, až je pruh dlhý ako telo lienky.
Potom háčkujeme 6 bodiek - Iba kolečko vyplnené KS
Nakoniec vystrihneme kruh z látky o prieme ako ej telo lienky a zošijeme s uháčkovaným kruhom, prevrátime, vyplníme a otvor zašijeme.
Toto je celý návod, ktorý som mala k dispozícii. Trošku som si to prispôsobovala pre seba. Tykadlá som spravila látkové a vyplnené vatelínom, tie som potom všila keď som našívala bruško z látky. Malo to byť pre malé dievčatko, tak som tam nechcela nič ostré a tvrdé. Inak tento popis bol na priemer 42 cm, preto sa mi zdalo dosť tých 10 cm od obvodu, ale ako hovorím, treba si to prispôsobiť tie ozdoby podľa seba a aby to trochu vyzeralo.
Ak by som nejak mohla pomôcť ešte nejakými doplňujúcimi inštrukciami, píš radšej na mail:
m.kacena@gmail.com.


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama