reklama

gobeliny


reklama

Ahojte artmamky pred par rokmi sa mi zapacilo vysivanie gobelinov a teraz sa chcem k tomu vratit. Krizikove vysivanie mi nejde. Smútok Na nete som nasla len malo stranok kde sa daju kupit predtlacene predlohy. Pri vsetkych nadhednych inspiraciach tu na stranke by som chcela risknut to, ze si predlohu vytlacim. Poradili by ste mi ake platno mam pouzit? Panamu alebo nejake ine? A vysivat chcem mulinkou lebo sa mi to paci viac ako perlovkou alebo inou. A ako viem kolko tych farieb potrebujem nakupit? Ake mnozstvo a odtiene? Napriklad ak by som chcela urobit nieco taketo: Dakujem


reklama


reklama

Komentáre

lukrecia (bez overenia), Št, 10.03.2011 - 13:24

Maťka,ked si daš tento obrazok vykrižikovat ako predlohu do programu,čo mení fotku na predlohu,tam ti rovno vyrata farebnu škalu aj počet muliniek,aj značku.gobelin je určite dobre robiť mulinkami,nie perlovkou.ak to budeš vyšivat na kanave, rataj s tym,že to bude obrovsky obraz,panama je taky zlaty stred,je to mravenčia praca,ale vysledok stoji za to...

Vdaka lukrecia... program si stihnem nasla som tu niekolko linkov, a vlastne na paname sa gobelin robi podla tohto vzoru: http://www.rucniprace.cz/k_v/skola3.jpg to znamena ze to bude dvojnasobne vacsi obraz ako ked robim krizikovym ak dobre chapem nie? Alebo si tie stiehy mozem upravit podla seba? Napriklad o polovicu mensie? alebo to je stanovene, ze to musi byt take velke? Aby som si nekupila malo panamy preto sa pytam. Mrkám

Anna7, Št, 10.03.2011 - 14:14

Matka ja gobeliny vysivam na pelune a robi sa mi s tym velmi dobre. Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa

Anna7 ja ani neviem ako vyzera ta peluna ak mas nejaky obrazok rada sa oboznamim. Hambím sa

lukrecia (bez overenia), Št, 10.03.2011 - 14:33

Maťka ja gobelin robim vlastne ako polovyčku z krížika,ukladam steh jednym smerom,takže velkosť obrazka mam rovnaku ako pri krížiku.jediny rozdiel je,že vyšivam celou mulinkou,kdež to pri križiku si nitky delim,zaleži od tkaniny.ale ja som samouk,toto je moj štyl,možno profesionalky to robia inak.velmi sa tešim,ked ten obrazok nam ukažeš už vyšity...

takze fantazii sa medze nekladu Chichocem sa tak si mozem urobit ako ja chcem ... to je super... ten tvoj styl sa mi viac pozdava a mulinky tiez nerozdelujem Tlieskam

JAPANI, Št, 10.03.2011 - 14:49

No moja mama raz kúpila plátenko na ktoré sme vyšívali gobelínovým stehom (polovičný krížik jedným smerom ) a mulinky sme delili na 4 vlákna. Toto plátenko bolo veľmi husté malo takô zložitejšiu štruktúru tkania a bolo rovnomerné v oboch smeroch - obrázok sa nedeformoval na výšku alebo šírku. Odvtedy toto plátenko neviem zohnať. Výšivky na ňom vyzerali veľmi pekne. Nafotím ho a zverejním, ak by vedel niekto čo je to zač a kde sa to dá kúpiť,budem veľmi povďačná za radu.

vždy záleží od tkaniny, ak vyšívaš na panamu mulinky nedelíš (myslí sa cez 2 nitky), ale ak by si vyšívala napríklad na perličku bola by bavlnka veľmi hrubá, preto sa delí. Pri gobelínoch pozor, ak budeš vyšívať obraz a je tam použitý aj veľký aj malý gobelínový steh je potrebné vyšívať veľký cez 2 nite podkladu (toto sa využíva veľmi často ak vyšívaš nejakú tvár. Na tejto žene to je použité, malým gobelínovým stehom má vyšité ruky a tvár, aby to prirodzenejšie vyzeralo. http://www.artmama.sk/vysivanie/zena-s-konom)
vyšívala som na perličke mulinkami BCT podľa časopisu Bára (vychádza 1x do roka vždy začiatkom júna, dajú sa dokúpiť aj staršie čísla.
takto nejako podobne vyzerá aj peluna
http://www.bara.sk/bara/eshop/2-1-PRIADZE/0/5/25-Platno-na-vysivanie
Spotreba samozrejme závisí od toho na čo vyšívaš a či mulinku delíš alebo nie, ako sa menia farby, menej minieš ak je farba pokope a nie tu jeden steh tam druhý, takže sa nedá presne povedať toľko a toľko stehov z jednej nite. V časopiese Rozárka máš uvedené aj spotreby bavlniek pre jednotlivé obrazy.
Na tento ktorý máš tu hore je treba dosť veľa muliniek a viem určite, že je pomerne veľký.

Anna7, Št, 10.03.2011 - 19:10

Ak chces skus pozriet na www.vysivka.biz su tam nadherne predlohy,niektore su uverejnene v casopisoch malovani jehlou,pokusim sa dat na tuto stranku dake moje,ale musim pockat kym dojdu deti domov,lebo nemam fotak,pelunu som si kupovala z Bary Slnko Slnko Slnko Slnko Slnko

Aha ano uz mam jasno ako vyzera peluna a vlastne to je to iste platno ako na predlohe ktoru som si kupila pred par rokmi. Na takom platne sa veruze lahko vysiva gobelin. Na zaciatok vyskusam nejake male obrazky s mensim poctom farieb aby som sa zorietovala az potom sa vrhnem na vacsie diela. Áno

s tým plne súhlasím, keďže menšie obrázky aj rýchlejšie vyšiješ, tak môžeš vidieť skôr výsledok, ktorý ťa nabudí do ďalšej tvorby.
http://album.inmail.cz/Album_Image.aspx?ItemID=907966
tento obraz sestra vyšívala 2 roky, takže je to dosť náročné na čas, samozrejme záleží koľko hodín denne by si vyšívala.
držím palce nech sa dielko vydarí.
Áno Áno Áno Áno Áno Áno Áno

makovicka neda sa mi zobrazit obrzaok lebo nie som registrovana....

mam otazky ohladom programu artopik. Dole v zltom riadku sa mi ukazuje pocet farieb a v zelenom je co? cislo farby? inak nepoznate nejaky lepsi program? lebo mne sa zda byt dost obmedzeny ked je tam vyber len 17 a 250 farieb. Viac funkcii by som prijala.

http://www.krizkova-vysivka.wz.cz/inspirace.htm
v piatom riadku zhora, štvrtá ikonka zľava patrí mojej sestre, keď budeš v jej albume daj si výšivky hotové, tretí rad druhá fotka, je to levia rodinka.
ak by to nešlo daj si do googla alba okouních vyšívaček, vyhodí ti hneď prvé klub křížkové vyšívaní na okounovi dole pod tabuľkou s časopismi je link na alba okouních vyšívaček a ďalej už volíš ikonky.
V zelenom riadku vždy pod číslom farby je počet štvorčekov danej farby, len bielu ráta aj s tými ostatnými, na ktorých už nie je predloha. Ak chceš program, ktorý je zadarmo, o niečo lepší než artopik stiahni si Stitch Art Easy.
tu dala link na stiahnutie mamka danka:
http://www.artmama.sk/vysivanie/program-na-vysivanu-predlohu
alebo môžeš skúsiť aj tento, ale tento nevlastním, tak netuším ako sa sním pracuje.
http://www.artmama.sk/vysivanie/program-vysivanie-z-fotografie
v tomto príspevku som už vyhľadavala odpovede tu na AM, keďže som odpovedala na tieto otázky už dávnejšie, nechce sa mi to písať znova.
http://www.artmama.sk/vysivanie/foto-0

Ak by ti po kliknutí na prvý link síce otvorilo stránku, ale nedovolilo by Ti hociktoré albumy otvárať, može to byť nastavením, sestra to nemá blokované, takže tam by sa malo dať dostať.

Tak si potom stiahni ten Stitch Art Easy, tam je tiež možnosť voliť počet farieb, a aj veľkosť sa dá voliť dokonca aj farebnice má z tých známejších značiek. Popozeraj aj tie ostatné linky. Pri teom príspevku, čo je on line sa dá voliť veľkosť výšivky maximálne do 150x150 krížikov, čo niekedy nemusí stačiť.

makovicka pekny je ten program ozaj. Pekne sa s nim pracuje. Len mam este otazku pri nastaveni tych stehov na centimeter kolko tam nastavujes lebo to co tam automaticky naskakuje 5,5 sa mi zda byt vela.

Ak používaš Stitch Art Easy, máš tam na výber možnosť navoľiť veľkosť v stitch, čiže koľko bude mať krížikov na výšku, na šírku. Potom v inchoch to je v palcoch (asi 2,54 cm= 1palec), alebo v cm. Toto sa ale týka obrázka, neudáva to počet krížikov na cm. Predloha má stále rovnaký počet krížikov, len inak bude vyzerať vyšitá na paname, na perličke, alebo ak chceš tie kvalitnejšie látky ako aida. Všetky tieto látky sú tkané z nejakou hustotou, a tá sa udáva väčšinou v počte krížikov na 1 cm, (5,5 zodpovedá plátnu ako je v galanteriách dostať perlička.) Podľa toho sa potom počíta aj spotreba bavlniek, keďže na každej látke inak vyzerá ich krycia schopnosť.

lukrecia (bez overenia), Pi, 11.03.2011 - 08:09

minuly tyžden tu fičal prispevok od Smilili,on line prevod z fotky na predlohu,napisala aj cely postup v slovenčine,skus to...

pekny den vam prajem,,,chcela by som sa informovat,,,kde sa da zohnat predtlacene gobelinove platno podla fotografie,,,za skoru odpoved vam vopred dakujem,,,,

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama