reklama

Prosba rada


reklama

Mile zienky. Chcem vas poprosit o radu ak mozem. Vobec sa nevyznam v ihlach. Mam sijaci stroj toyota jfs 18 .doteraz som kupovala ihly v galanterii ale maju vzdy len nejake univerzalne .zvyknu sa lamat a nesiju dobre na vsetky materialy. Chcela by som ihly podla materialu. Na internete je toho strasne vela. Chcem sa poradit aka znacka ihjel je najlspsie. Mate nejake overene eshopy odkial nakupujete? Dakujem za rady.

reklama


reklama

Komentáre

Eirene, Ne, 05.03.2017 - 19:38

Nie som odborníčka, kupujem ihly v galantérke, obyčajne zmes hrúbok od 70 po 100, čím nižšie číslo, tým tenšia ihla. Okrem toho ihly na streč - tie majú tupý hrot a sú vhodné na úplety, prípadne sú ešte ihly na riflovinu, tie sú extra hrubé a mocné.

Iwa, Po, 06.03.2017 - 11:56

Raz som si kúpila nejaké lacné čínske a tiež sa lámali, zatrhávali látku, trhali nite - išli všetky do koša Smútok Je jedno, kde kupujem, či v galantérke alebo cez e-shop, len si dávam pozor na výrobcu. České Akra sú dobré, mám aj od Bernina, Singer. Popozeraj e-shopy s potrebami pre patchwork, určite majú aj ihly. A ihlu vždy podľa materiálu, sú aj na vyšívanie, na kovové nite, kožu/koženku, jeans, úplet, na quiltovanie (prešívanie viacerých vrstiev). Dá sa všetko prešiť jednou ihlou, ale keď si dáš ihlu pre konkrétny materiál, uvidíš/ucítiš rozdiel.

Ďakujem krasne. Mozem sa opytat. Zvykne mi strasne trhat a motat nit .zvycajne spodnu nota a vrchnu trha . neviete mi poradit cim to je? Skusala som nastavit napnutie niti . myslite ze to moze byt ihlou?

Ihlou určite nie, musíš to dobre nastaviť, zvykne to trhať, keď je horná niťveľmi natiahnutá a spodná voľná, musíš to zladiť.

Iwa, Po, 06.03.2017 - 15:16

Ihlou to nebude. Asi je zle nastavená spodná niť alebo veľmi napnutá vrchná. Možno máš zle vloženú spodnú cievku v tom púzdierku - skontroluj podľa návodu.

Dakujem krasne za rady. Neviem sice cim to bolo ale ked som znovu zapla stroj vsetko sije vporiadku.

Ked si chytiš niť do ruky a potiahneš s člnka ide ľahko ale neletí ako besná alebo nejde ťažko ak toto máš správne tak potom máš koliesko na napätie vrchnej nite, väčšinou je okolo čísla 3 ale ak máš inak nastavenú spodnú niť nemusí to byť dobre, lenže tiež sa pozri či máš správne založenú cievku v člnku, lebo to je veľmi dôležité. Ihly kupujem také ešte z tých starších takže ja som čínske nemala, tiež som už mala české ktoré boli tupé a pod. takže ak zle šije vymeň ihlu, možno si netrafila hrúbku ihly na materiál a niť alebo je to zmätok, občas sa každej krajčírke ihla zlomí aj ked je dobrá a tiež zachlpí nitka.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama