reklama

Zmrzlináreň pre Barbínky/ Barbie ice cream stand

Pridal/a indijanka dňa 02.09.2020 - 14:39
Zmrzlináreň pre Barbínky/ Barbie ice cream stand, návod, Všetko ostatné, indijanka

reklama

Nakopilo sa zopár polámaných a iných vecí na recykláciu, tak sme sa pustili do nového obchodíku - zmrzlinárne. Snáď je postup jasný.


Zmrzlináreň pre Barbínky/ Barbie ice cream stand, návod, Všetko ostatné, indijanka, 1

Čo potrebujeme? Odlomené podvozky z kočíkov pre bábiky, drevenú lištu a staré kocky, vyschnuté akrylky, striebornú farbu, štetce, lepenkovú krabičku. Ostatné materiály, ktoré na fotke chýbajú, sú uvedené pri jednotlivých obrázkoch. Na lepenie som väčšinou použila sekundové lepidlo, niekedy tavnú pištoľ či biele tekuté lepidlo. PS: stolík s lavičkami a slnečníkom je kúpený – pôvodne mal slúžiť ako stojan na kečup a horčicu.


Zmrzlináreň pre Barbínky/ Barbie ice cream stand, návod, Všetko ostatné, indijanka, 2

Keďže sa nám pôvodná – ostro ružová – farba koliesok nepáčila, premaľovala som ju na strieborno. Nechať dôkladne vyschnúť podľa návodu na plechovke.


Zmrzlináreň pre Barbínky/ Barbie ice cream stand, návod, Všetko ostatné, indijanka, 3

Z drevenej lišty som odpílila potrebnú dĺžku – celá dĺžka vozíka. Rozmery závisia od rozmerov krabičky, ktorú máte. Obrúsila som hrany a natrela krémovým Balakrylom.


reklama


reklama


Zmrzlináreň pre Barbínky/ Barbie ice cream stand, návod, Všetko ostatné, indijanka, 4

Podvozky som sekundovým lepidlom prilepila na lištu, ktorá vlastne celý vozík drží pohromade. Na jeden koniec lišty som prilepila na seba kocky (tu vidieť len jednu, na výslednej fotke vidieť obidve). To bude vlastne časť pultu.


Zmrzlináreň pre Barbínky/ Barbie ice cream stand, návod, Všetko ostatné, indijanka, 5

Krabičku som obalila do zvyšku tapety.


Zmrzlináreň pre Barbínky/ Barbie ice cream stand, návod, Všetko ostatné, indijanka, 6

Zo strieborného papiera som vystrihla „kovovú“ časť chladiaceho pultu a jeho zvýšený okraj – strieborným papierom som oblepila úzke prúžky kartónu. Nalepila som ich tak, aby ostalo miesto na pokladnicu.


Zmrzlináreň pre Barbínky/ Barbie ice cream stand, návod, Všetko ostatné, indijanka, 7

Do „kovovej“ časti som podľa túb na akrylky vyrezala diery tak, aby do nich tuby presne zapadli. Prilepila som pokladnicu (našla som ju niekde na webe medzi miniatúrami na vytlačenie). Zatiaľ všetky hotové časti podkladané a zlepené.


reklama


reklama


Zmrzlináreň pre Barbínky/ Barbie ice cream stand, návod, Všetko ostatné, indijanka, 8

Do dier som vložila tuby s vyschnutými akrylkami. Podľa farby akrylky – zmrzliny som na vrchnák nalepila „príchute“ – ovocie, čokoláda, šmolko. Na čiernej chýba mak. Použila som hotové FIMO tyčinky. Šmolka sme dostali už dávnejšie medzi Stikeez v supermarkete.


Zmrzlináreň pre Barbínky/ Barbie ice cream stand, návod, Všetko ostatné, indijanka, 9

Podľa návodu z webu som vytlačila, vystrihla a zlepila retro pokladnicu (hľadajte na webe ako „printable miniature cash register“, k dispozícii sú viaceré typy od retro po súčasné). Z dreveného kolieska, paličky a zvyšku kartónu som urobila držiak na kornútky/ zmrzlinu. Natrela som ho krémovým Balakrylom.


Zmrzlináreň pre Barbínky/ Barbie ice cream stand, návod, Všetko ostatné, indijanka, 10

Z drevených tyčiek som odpílila podporné stĺpiky, ktoré budú držať striešku. Natrela som ich krémovým Balakrylom. Z lekárskych špachtličiek som spravila strechu. Prilepila som ich sekundovým lepidlom.


Zmrzlináreň pre Barbínky/ Barbie ice cream stand, návod, Všetko ostatné, indijanka, 11

Zo zvyškov starej košele sme spravili striešku – pásiky musia byť.  Prilepila som ju tavnou pištoľou. Doplnili sme ostatné detaily – značky predávanej zmrzliny (časti nanukových paličiek rôznych značiek), tabuľku s cenou (našla som kúsok čierneho kartóna z čohosi), stojan so zmrzlinkami, servítky (nie sú na obrázku). Samozrejme nápis Zmrzlina s logom. Logo máme rovnaké ako na našom supermarkete.


reklama


reklama


Zmrzlináreň pre Barbínky/ Barbie ice cream stand, návod, Všetko ostatné, indijanka, 12

detaily


Zmrzlináreň pre Barbínky/ Barbie ice cream stand, návod, Všetko ostatné, indijanka, 13

Kornútky sú z Play-Doh a vysušené na vzduchu. FIMO je určite lepšie, ale nemali sme poruke. Zmrzlinky – guličky sú z Play-Doh. Viac sa nám však páčia tie bielo-hnedé. Do kornútka som natlačila lepidlo z tavnej pištole, vytvarovala a nechala zatuhnúť. Pomaľovala som ich akrylkami. Poleva: biele tekuté lepidlo typu Herkules/ Pritt som zmiešala s akrylkou.


Zmrzlináreň pre Barbínky/ Barbie ice cream stand, návod, Všetko ostatné, indijanka, 14

Zmrzlináreň pre Barbínky/ Barbie ice cream stand, návod, Všetko ostatné, indijanka, 15

Zmrzlináreň pre Barbínky/ Barbie ice cream stand, návod, Všetko ostatné, indijanka

Zmrzlináreň pre Barbínky/ Barbie ice cream stand, návod, Všetko ostatné


reklama



Komentáre

Ďakujeme :) Príchute zmrzliny sa odvíjali od farieb tých vyschnutých akryliek, modrá bola medzi nimi, tak čo iné - len šmolková. :) A na kornútkoch ešte pracujem, mám dva ďalšie typy - z tubičiek Dr Oetker.

 

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama