reklama

Domáci agátovy sirup bez varenia

Pridal/a Carmen dňa 11.05.2010 - 23:55

Recept na agátový sirup

Potrebujeme:

  • agátové kvety
  • voda
  • cukor
  • konzervant
  • kyselina citrónová

Nádobu naplníme do polovice agátovým kvetom a doplna dolejeme vodou.

Zaliate kvety necháme stáť 24 hodín.

Na druhý deň precedíme cez gázu alebo handru.

Do scedenej tekutiny pridáme cukor. Stačí 1 kg na liter, kto chce môže dať aj viac, pridáme aj kyselinu citrónovú podľa chuti. 

Na 6 l vody pridáme 1 konzervant, nemusí však byť, ako konzervant pôsobí aj kyselina citrónová. 

Sirup sa nevarí, len mieša, kým sa cukor a kyselina nerozpustia.

 

Domáci agátovy sirup bez varenia, Ostatné, Carmen, 1

reklama


reklama

Komentáre

Ahojky, agátový sirup robíš tak ako bazový??? lebo o takom recepte som nepočula. Zverejnila by si ho?. Pochválim sa trochu Teraz som dovarila 28 liter bazového sirupu. Ďakujem vopred za recept hoci bude aktuálny až na budúci rok.

Carmen, So, 12.06.2010 - 20:05

Ahoj Grofana, napisem ho, musim pohladat.Podobne ako bazovy sa robi.Ten som tento rok nerobila, lebo u nas v kuse lialo ked kvitla baza.Plačem Plačem Plačem

Carmen, So, 12.06.2010 - 23:17

Tu je recept

Nadobu naplnit do polovice agatovym kvetom a do vrchu naliat vodu.Stoji
1 den.Na druhy den precedit cez gazu alebo handru.
Na 6l vody dat 1 konzervans,nemusi byt, pridat kyselinu citronovu podla chuti a
cukor 1,5-2 kg.
Ked sa cukor roztopi, preliat z vedra do flias.
Nevari sa!!!
Mrkám Mrkám Mrkám

tinkaT, Ne, 22.04.2012 - 21:11

super receptík... ako dlho ho robíš už? ešte ste sa neotrávili, že???? lebo ako viem, agátové ´kvetinky sú jedovaté Vyplazený jazyk . ale však konzumujeme agatový med tak mám dilemu. Chichocem sa

Kvietky agátu nie sú jedovaté, dokonca sa dajú jesť aj samotné. Jedovatá je stonka a listy agátu. 

 


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama