ahoj Teddi1 slane cesto schne rozne. Zalezi od hrubky. Ak ho vsak nechas len tak volne susit, tak sa ti spodok zdeformuje - zaobli. Ked to chces mat pekne rovne, daj to susit do rury. Ja som to susila kedysi pri tej najnizsej teplote pri otvorenych dverach. Trva to dost dlho, ale da sa to aj tak, ze napr. 1-2 hodiny budes susit, potom vypnes a nechas v rure (zatvoris dvere). Potom zase neskor zapnes susenie a pod. Pokial to budes susit opatrne, tak ti to ani nepopraska ani sa nezafarbi, chce to len cas a trpezlivost. V kazdom pripade to budes mat skor hotove ako ked to nechas volne susit. Teraz sa este nekuri poriadne a to co sa ti volne vysusi za jeden den moze na druhy den nabrat vlhkost. Volne susenie je vhodnejsie v lete na slnku, ale ani tam sa neda predist urcitej forme deformacie na spodku cesta, kde sa stretava s papierom. Nechce sa mi tu pisat vsetko okolo susenia, tak ak by si mala nejake konkretne otazky, napis mi na moj mail a ja ti rada odpoviem (pokial budem vediet). Pozri si moje babiky zo slaneho cesta - susenie trvalo dokopy asi 16 hodin (susila som na etapy).
No akosi som sa rozkecala radsej uz idem, lebo ta to ani nebude bavit citat
vela stastia pri suseni
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dnes som prvi krat vyrabala rozne vianocne ozdoby zo slaneho cesta- nepečene. Mám to len tak položene na papieri.Ako dlho to bude schnut???