reklama

Popraskané slané cesto.


reklama

Prosím poradte,vždy ked suším slané cesto v rure,tak mi zo spodku popraská a nedá sa to ani dobre namalovat a ani nalakovat.Jednoducho je po celom obvode zo spodu prasklina.Neviem v čom može byt problém a kde robím chybu.Pečiem na 100 stupnoch asi 1,5 až 2 hodiny.Cesto mám vždy dobre vymiesené,tak v tom asi problém nebude.Plačem


reklama


reklama

Komentáre

Poradit ti neporadim len ta mozem ubezpecit ze pokial je vec ktoru susim z viacerych dielov aj mne odzadu popraska.Nie velmi ale po obvode odzadu urcite praskne.Ale az tak mi to nevadi... ja odzadu postavicky nemalujemChichocem sa

annie, Ut, 18.11.2008 - 21:11

Tak to presne viem, o čom hovoríš...také boli moje začiatky...Plačem Keď ti môžem poradiť, netreba to piecť, treba to sušiť...napr. pri 50% a pri otvorených dverách...ja to robím tak, že napr. hodinu suším, potom vypnem rúru a nechám tak napr. 1-1,5 hodiny, potom znovu zapnem na sušenie a znovu vypnem...takto to celé na etapy vysuším (niekedy to trvá pol dňa, alebo aj viac dní, podľa toho, aká je hrúbka výrobkov nikdy nie za 1,5 - 2 hodiny), keď sa mi zdá, že cesto je už vysušené a chcem to mať trošku "pripečené" do hneda, tak vtedy trošku pridám na teplote a zavriem dvere, ale nikdy nie na dlho a treba to sledovať! Mne sa osvedčilo toto...pozri si moje výrobky zo slaného cesta, môžem odfotiť aj z druhej strany (tie čo mi ešte ostali, lebo niektoré som darovala) a ani jeden nie je popraskaný. Veľa šťastia a pri sušení slaného cesta treba mať len veľa trpezlivosti a nechcieť to mať hneď hotové...snáď som poradila aspoň trochu Slnko

dakujem annie Úsmev Co to som sa priucila.Vyskusam to podla teba Úsmev

Ano, potvrdzujem presne to, čo napísala annie, znížiť teplotu na maximum a pootvoriť dvierka. Jedine jemným sušením dosiahneš, že to praskať nebude,ale nie vždy, závisí to aj kvality múky. Ale nikdy si nezapamätám akú hladkú a v ktorom obchode som to kúpila, tak furt experimentujem. Teraz ma napadlo, ja idem chystať ozdôbky na tie Vianoce na Hradnej a idem skúsiť do cesta primiešať práškové kakao, aby to malo hnedú farbu. Som lenivá tie ozdoby moriť, tak skúsim, aký to bude mať efekt.

annie, St, 19.11.2008 - 21:30

ja do cesta zvyknem primiešavať temperky alebo potravinovú farbu Chichocem sa

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama