reklama

recept na perníčky


reklama

Ahoj šikulky,hrozne moc by som Vás chcela poprosiť o recept na fakt dobré medovníčky,aby sa dali jesť a boli stále mäkké. Ešte som nenašla recept na také medovníkyPlačem ,vždy boli tvrdé a nakoniec zostali len na ozdobuSmútok ,tak Vás moooooooooooooooc prosím o recept na mäkkučké medovníčkyPrekvapenie Prekvapenie Prekvapenie .Dakujem.


reklama


reklama

Komentáre

LadyS, Po, 03.11.2008 - 22:42

jééj,to by som prosila aj ja,po neviemkoľkých rokoch perníčkov rozbijem-aj-okno som to vzdala,vlani piekol manžel,ale ak dáte dobrý recept,skúsim tiež Tlieskam Objímam Kvietok

Veroniqua dakujemKvietok ,recept určite vyskúšam a ešte jedna otázočka,kedy ich pečieš ,myslím akú dobu pred Vianocami? Naša babka vždy hovorila "čím skorej ich upečieš,tým budú mäkšie"(ale nikdy to neplatilo)Chichocem sa Chichocem sa ,takže preto sa pýtam.Asi mám sprosté otázky,čo?Veľký úsmev

Vieš čo, ja som nikdy nebola nejaký dopreduvypekač, ja totiž nič nestíham a tak robím všetko na poslednú chvíľu.Chichocem sa Ono je jedno kedy ich upečieš, sú proste mäkké stále. Hlavne ich treba piecť krátko, lebo minule som to prešvihla a tie zhorené boli tvrdéVáľam sa od smiechu po podlahe Ale čuduj sa svete, na druhý či tretí deň zmäkli.A ani ich neskladujem neviem ako. Proste sú v kuchyni na tácke neprikryté a jedia sa celý deň až do zjedeniaVyplazený jazyk Chichocem sa

darina, Ut, 04.11.2008 - 10:18

Veroniqua, ten recept vyzerá skutočne zaujímavo. Zajtra ho vyskúšam a dám vediež. Pá!Tlieskam

Anajo, Ut, 04.11.2008 - 10:19

netrápte sa, keď máte medovníčky " ako kamene", vyskúšajte malé kúzlo , večer dajte pár medovníčkov do uzatváratelnej najlepšie umelohmotnej ńádobky, položte k nim rozkrojené jabĺčko, alebo kúsok chleba /no ale teraz si nepamätám či čerstvého alebo tvrdého/ zatvorte a ráno mňam mňam....No ale ak aj tieto medovníčky necháte zas volne vyložené zas po čase stvrdnú, preto si vždy dávam "zmäknúť" len pár medovníčkov na zjedenie....
Raz som dala do papierovej krabice na vrch na všetky medovníčky krajce chleba a tešila som sa ako budeme ráno vyjedať mäkké medovníčky,no netušila som, že všetky pod chlebom budú "ako blato",až tak zmäkli....že sa nedali zjesť, preto sa snažím dať jabĺčko alebo chlebík do prostred, nie na medovníky.........Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe

darina, Ut, 04.11.2008 - 14:56

Jedného krásneho zimného dňa som omylom nechala na balkóne v papierovej škatuli všetky medovníčky. Ináč ich mávam v komore. Keď som ich doniesla dovnútra, zistila som, že sú jedlé. Boli mäkkučké ako pavučinka.
No zase stvrdli ako kameň, keď som ich dala do komory. Teraz mám na balkóne skrinku a mám tam v zime uložené okrem perníkov aj iné koláčiky.Pohoda

ena74, Ut, 04.11.2008 - 22:52

pripájam pár dobrých receptov, a sú mäkké
tieto pečie moja mama a sú dobré
65 dkg hlad.múky, 15 dkg tekutého medu, 25 dkg práš. cukru, 5 dkg rozpusteného masla, 3 celé vajíčka, 1 žltok,kávová lyžička korenia(klinčeký, aníz rozmiešame so škoricou, 1 1/2 lyžičky sódy, 4-5 lyžíc mlieka, trochu rumu
Všetko spracujeme na hladké nie veľmi husté cesto. 1 hodinu necháme prikryte stáť. Znovu ho vypracujeme, rozdelíme na bochníčky, rozvaľkáme na 1/2 cm hrúbku. Vykrajujeme rôzne tvary, potrieme rozšľahaným vajíčkom s krš. cukrom, dáme na slabo vymastený plech a pečieme.
Poleva ľubovoľná.

tieto zase robím ja pravidelne každé Vianoce.
500 g kryš. cukru, 250 ml vody, 1/2 lyžičky sódy bic., 1 kg hladkej múky, 2 vajcia, 160 g medu, 40 g slivkového lekváru, 1/2kypr. prášku do perníkov, 10 g SALAJKA (nájdete to v potravinách), 250 ml oleja.
Plnka: 1/5 upečeného cesta, 250 ml vody, 4 lyžice džemu
vodu s cukrom uvaríme. Muku preoseje, zmiešame so sód. bic, salajkou a kypr. práš. do perníka. Pridáme k nej pripravený sirup, tekutý med, rozšľahané vajcia a vypracujeme vláčne cesto. Uložíme na 12 hod. aj menej do chladničky. Asi 1/5 cesta oddelíme rozvaľkáme, upečieme a odložíme (na plnku). Zvyšné cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a vykrajujeme menšie tvary. Na vymastenom plechu perničku upečieme. Dávajte ďalej od seba, vyrastú.
Plnka:Upečené cesto rozmrvíme, zalejeme vriacou vodu, pridáme džem a spolu dobre vymiešame.
Tento recept mám asi z knihy recepty zo Života.
prajem príjemné pečenieSlnko

vikush, St, 05.11.2008 - 14:12

ja mám takýto recept a sú stále mäkké:
0,5 kg hlad.múky šp., 3 vajcia, 1/8 masla, 1/2 tuku helia, 12,5dkg pr. cukru, trocha škorice, roztlčené hrebíčky od oka, 1/2 kávovej lyž. sódy bikarbóny. to všetko vymiesiť ručne a nechať hodinku postáť. ak vychladnú dám ich do dózy a navrch dám kúsok chleba.sú stále mäkké. veľa šťastíčkaKvietok Slnko Kvietok

vikush, St, 05.11.2008 - 14:13

opravujem recept ide tam 20 dkg práš. cukru a 12,5 dkg medu.prepáčte preskočila som riadok

osvedčený recept, medovníčky sú mäkké ihneď a každému veľmi chutili:
40 dkg hladkej múky, 16 dkg prášk.cukru, 6 dkg hera ( alebo niečo podobné) 2 vajcia, 10 dkg tekutého medu, 1/2 kávovej lyžič.škorice,1 kávová lyžička sódy bikarbóny, 4 podrvené klinčeky. všetko spolu zmiešať a cesto nechať 1 hod. postáť v chladničke. Na vymastený plech vykrajovať 4 mm hrubé medovn. a v horúce rúre upiecť do ružova až napuchnú. Schovávame ich v papierovej škatuli s jablčkom, najlepšie v chlade, napr. na balkóne ( tam máme všetky zákusky na Vianoce )
Dobrú chuť!

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama