takto sme dnes piekli jablkový koláč, len ešte išiel na chvíľu do rúry ...

Komentáre
no, sú tam jablká s makom a míňa sa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mňam, bodaj by nie , keď sú tam dobroty
Pri prvom pohľade som to považoval za vankúšik
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOO ale by som si dala.
Sem je zakazane davat kolace!!!!!!!!!!!!Potom nas to velmi zvadza...hlavne preto, ze nesmieme!!!!!!!!!!!!!!Zmazala by som cely plech, ked je s makom!!!!Ale hod sem aspon recept, ked uz nemozes kustik kolacika.Ja robievam strudlu s makom a jablkami, alebo visnami...Uf a potom sa neviem zastavit.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
niekedy zhrešiť nezaškodí a hlavne, keď je veľa jabĺk, ani mne toho veľa netreba, ale rodina je bez koláčov hladná , takže nejedz, ked to pečieš
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
je to veľmi jednoduchý recept:
3-4 hrnčeky hladkej múky /podľa veľkosti hrnčeka - používam 2,5 dl-vý/, 2 hrnčeky práškového cukru, 1 vajíčko, 1 Heru /alebo aký stužený tuk mám doma/, pol čajovej lyžičky soli, pol prášku do pečiva, mlieko
Suroviny zmiešam a dolejem cca 0,5 dcl mlieka /mlieko dávam preto, lebo sa to ľahšie vaľká, v pôvodnom recepte nebolo mlieko, ale sa to praskalo, ked som to vaľkala a takto je to cesto vláčnejšie/ spracujem cesto, nechám odpočinúť a zatiaľ si olúpem jablká, postrúham.
Cesto rozvaľkám na veľkosť plechu, uložím na vymastený plech, dám jablká, na to cukor a niekedy mleté orechy, mak, škoricu, skrátka čo mám. Navrch dám druhé rozvaľkané cesto a pritlačím rukou. Keď mám čas, tak pozdobím, ale väčšinou len popichám nožom a dám piecť, Pečiem pri teplote 180 stupňov /ale čas som si nikdy nestopla - keď vidím, že je upečený vyberám z rúry/ Čerstvý je krehký a asi po troch hodinách je mäkkší
Dúfam, že som to napísala zrozumiteľne a prejem dobrú chuť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujeme za receptík - koláčik vyzerá hneď na zahryznutie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
OOOOOOOOOOOOOOOOO zasa provokujes, az sa mi slinky zbieraju.Ja som tiez zvykla piect skoro kazdy den,kym boli deti doma, teraz redsie.Ale v poslednom case nepeciem vobec, lebo robime nejake upravy v byte, tak je vsade chaos.Takze tento recept je podobny ako ja robim, lenze som nedavala mak, ale struhanku.Sem tam orechy a hrozienka.
Budem musiet uz daco upiect, uz sa mi ziada.Diky za recept.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mňam mňam vyzerá super určite aj chutí
