reklama

malovanie na sklo


reklama

Ahojte sikulkyÚsmev , chcela som vyskusat malovanie na sklo, citala som vela prispevkov od Vas, ale stale som z toho taka domotana. Ako som citala je vela druhov farieb, vypalovacie, nevypalovacie, nanasacie stetcom i priamo z tuby a ja neviem co si mam vlastne kupit. Viete mi niekto poradit co je najvhodnejsie pre zaciatocnika? dakujemSlnko


reklama


reklama

Komentáre

annie, Ne, 28.12.2008 - 20:10

Ak ti môžem poradiť, zájdi do najbližšieho papiernictva a kúp si klasické farby na sklo, pýtaj si zlupovacie. Celá sada sa skladá z 10 farieb a 2 kontúriek (to je taká väčšia sada, menšiu presne neviem, lebo som nekupovala). Neulakom sa na "lacné čínske", je to blud. Pýtaj si české od firmy Koh-i-noor. Táto sada ťa vyjde na cca 180,-Sk (podľa toho, že v akom obchode kupuješ). Vyzerajú ako fixky a nanáša sa priamo z tuby. Dobre sa s tým pracuje a myslím, že keď som ako začiatočník s tým zvládla celkom pekné obrázky, tak ich zvládneš aj ty Úsmev Držím palce!Slnko

Ja som zase šla priamo na vypaľovacie farby.Na začiatok som kúpila si jednu kontúrku- zlatú a štyri základné farby- červená, žltá, zelená, modrá.Všetko je kus po 121,- Sk. Čiže finančne náročnejšie. Začiatky boli všelijaké, potom bol u nás jarmok, kde jeden chalan maľoval priamo tam. Ten mi veľa poradil. Treba začať na rovných plochách. Kontúrkou kontúry ale iba slabo. Potom vymaľovať a po vyschnutí prejsť ešte raz kontúrkou. Treba to nechať dobre vyschnúť až potom vypaľovať, lebo sa robia bubliny. Ozaj ja nemaľujem štetcom, zahrotenými špajdlami. Tie sa prácou oblepia farbou, tak ich mám viac a v rôznej hrúbke. Vyhoda vypaľovacích farieb je, že sa dajú bežne používať a umývať.Bežne maľujem hrnčeky na kávu/horúce/ Farbiť by sa nemalo tam, kde prichádza do styku napr. pohár s ústami.Nevýhoda: cenovo drahšie farby.Záleží, na čo chceš výrobky používať.

Gabi, Po, 29.12.2008 - 21:42

Ešte si prosím postup na vypaľovanie.Teplota,dĺžka vypaľovania.DakujemHambím sa

Postup na vypaľovanie je na každej farbe. Väčšinou na 150 st 30 min. Ja vypalujem v bežej elektricke trúbe. Väščinou najprv niečo pečiem /koláč, mäso/ potom ušetrím na energii na zohriatie trúby. Nikdy nie naopak, najprv potraviny. Vypaľujem 2O minút na 150, potom vypnem trúbu, zavreté 5 min. Potom slabo otvorím dvierka, neskôr úplne. Vyberám až studené. Ak som trošku poradila, som rada Slnko Slnko Slnko

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama