Recept na agátový sirup
Nádobu naplniť do polovice agátovým kvetom a do vrchu naliať vodu.
Nechať stáť 1 deň. Na druhý deň precediť cez gázu alebo handru.
Na 6 l vody dať 1 konzervant, nemusí byť. Pridať kyselinu citrónovú podľa chuti a cukor 1,5 - 2 kg. Keď sa cukor rozpustí, preliať z vedra do fliaš.
Nevarí sa!!!
‹‹ | Ostatné | ›› |
Ostané tvorenie:
(4 hlasy)
Komentáre
Ten musi byt dobry.(y)
Fajny, vonavy a zdravy.Uz sa chystam na bazu!!!:-*

Ahojky, agátový sirup robíš tak ako bazový??? lebo o takom recepte som nepočula. Zverejnila by si ho?. Pochválim sa trochu Teraz som dovarila 28 liter bazového sirupu. Ďakujem vopred za recept hoci bude aktuálny až na budúci rok.
Ahoj Grofana, napisem ho, musim pohladat.Podobne ako bazovy sa robi.Ten som tento rok nerobila, lebo u nas v kuse lialo ked kvitla baza.;-(

Tu je recept
Nadobu naplnit do polovice agatovym kvetom a do vrchu naliat vodu.Stoji



1 den.Na druhy den precedit cez gazu alebo handru.
Na 6l vody dat 1 konzervans,nemusi byt, pridat kyselinu citronovu podla chuti a
cukor 1,5-2 kg.
Ked sa cukor roztopi, preliat z vedra do flias.
Nevari sa!!!
super receptík... ako dlho ho robíš už? ešte ste sa neotrávili, že???? lebo ako viem, agátové ´kvetinky sú jedovaté
. ale však konzumujeme agatový med tak mám dilemu. 
Kvietky agátu nie sú jedovaté, dokonca sa dajú jesť aj samotné. Jedovatá je stonka a listy agátu.