reklama

Farebné srdiečka a ozdoby zo sódy a Zlatého klasu - studený porcelán

Pridal/a Dzenuska dňa 14.12.2017 - 17:12
Farebné srdiečka a ozdoby zo sódy a Zlatého klasu - studený porcelán, návod, Všetko ostatné, Dzenuska

Dzenuska


reklama

V prvom postupe na studený porcelán som použila 1 diel sódy, 1 diel Solamylu, 1 diel vody.

Potom som vyskúšala namiesto Solamylu použiť Zlatý klas, dopadlo to hrozne, totálne lepkavá hmota, šla rovno do koša, chvíľu to vyzeralo, že v koši skončia aj moje ruky:)))

Keďže som si nakúpila dosť veľa Zlatého klasu a na krémy moc nie som, tak som trochu experimentovala s pomermi prísad a farbami. Nakoniec sa osvedčil tento recept:

  • 1 diel Zlatého klasu
  • 2 diely sódy bikarbóny
  • 1 diel vody
  • gélová potravinárska farba Dr.Oetker

Odmerané ingrediencie dáte do teflonovej panvice a na miernom ohni (3-4 stupeň) miešate a miešate až kým sa hmota nespojí do gule:) Potom ju treba nechať chvíľu vychladnúť, dobre premiesiť a hor sa na vykrajovanie. 


Farebné srdiečka a ozdoby zo sódy a Zlatého klasu - studený porcelán, návod, Všetko ostatné, Dzenuska, 1

Dzenuska


Farebné srdiečka a ozdoby zo sódy a Zlatého klasu - studený porcelán, návod, Všetko ostatné, Dzenuska, 2

Dzenuska

Tu ešte malá ukážka iného postupu  na farbenie, do hotovej hmoty som vmiesila zelenú gélovú farbu. Ak to premiesite len trochu, budete mať melír, ak poriadne, tak to bude jednofarebné. Ja som to premiesila fest:)


Farebné srdiečka a ozdoby zo sódy a Zlatého klasu - studený porcelán, návod, Všetko ostatné, Dzenuska

Farebné srdiečka a ozdoby zo sódy a Zlatého klasu - studený porcelán, návod, Všetko ostatné


reklama



Komentáre

Dasa_, Pi, 15.12.2017 - 08:51

Super test

ÁnoÁno

 

Minule som niekde zachytila porovnanie zemiakového a kukuričného škrobu. Vraj na rovnaký účinok treba jedného dvojnásobnú dávku. Len som si žiaľ nezapamätala ktorého

MrkámMrkám

Keď sa tak zamýšľam nad tvojimi receptami, tak to tuším potvrdzujú. Len je to takto pred vianocami na mňa zložitá matematika

Niečo na tom bude, ja som na to šla sedliackym rozumom. Ak to lepí, tak len preto, že je tam veľa škrobu. Evidentne sa zemiakový a kukuričný škrob správajú rozdielne. Tak som tam pridala sódu. Okrem receptu je ale rozdiel aj v hmote ako takej.

Solamyl je krásny biely, ZK je do žlta.

Mne sa lepšie robilo zo Solamylu, hmota je pevnejšia, zo ZK je krehkejšia.

Výhodou hmoty zo ZK je, že sa mi pri sušení tak neohýbala, nemusela som srdiečka toľko otáčať. 

Použiteľné sú obidve hmoty, treba zvážiť na čo to bude. Videla som aj také video, že do kukuričného škrobu pridávali bielu temperku, trochu som nechápala, lebo tie solamylové hmoty sú fakt super biele, ale potom som si to vysvetlila tak, že to je asi preto aby mali peknú bielu hmotu aj z kukurice:)))

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama