
Dasa_
Sušenie celých citrusov je trochu náročnejšie na čas ako sušenie plátkov. Treba trochu trpezlivosti a čas. Dobre vysušená dekorácia vydrží dlho.

Dasa_
Na sušenie sú vhodné drobné plody. Ideálne mandarínky a limetky.
Citrón sa v procese sušenia neosvedčil, respektíve je potrebné hľadať drobný plod

Dasa_
Do ovocia urobíme po obvode zárezy tak, aby asi 1,5 cm od vrchu ostalo neporušených

Dasa_
Podľa veľkosti ovocia urobíme 8 - 12 zárezov
Stred citrusu prepichneme napríklad ihlicou a do vnútra vsunieme špáradlo alebo špajdlík. Neskôr do usušeného plodu sa diera robí ťažko. Naviac, prečnievajúce konce nám umožnia lepšie umiestniť plod pri sušení. Nezabudnite špáradlom pootočiť aj počas sušenia, aby sa neprilepilo

Dasa_
Plody umiestnime podľa možnosti na mriežku. Pod mriežku vložíme papier na pečenie a plech. Z plodov totižto vyteká šťava. Takto to vložíme do rúry. Vyhrejeme na 80 až 90 stupňov a udržiavame asi 6 až 8 hodín.

Dasa_
Približne každú hodinu mriežku vytiahneme, skontrolujeme a prípadne upravíme tvar, otočíme.
Neskôr umiestnime na radiator a necháme dosušiť asi 24 hodín. Ak je to potrebné, pokračujeme v sušení aj dlhšie

Dasa_
Usušené plody.
Môžeme z nich vytvoriť napríklad voňavú girlandu. Stačí pridať klinčeky, sušené plátky pomaranča a kúsok drôtu či vhodnú šnúrku.

Dasa_
Odstrihneme asi 50 cm vhodného drôtu. Prehneme v polovici, upevníme škoricu

Dasa_
Ďalej navliekame sušené mandarínky, plátky sušeného pomaranča.... Ako posledné navlečieme škoricu. Drôt zatočíme.

Dasa_
Hotová voňavá girlanda

Ako usušiť celé citrusy , návod, Aranžovanie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie postupy