Kamila
Skvelá inšpirácia pre vianočné tvorenie s deťmi. Spolu vytvoríte jedinečné ozdoby na vianočný stromček. Ak ich nechcete biele, môžete pridať 2 čl škorice.
Potrebujeme:
- Cesto: 2 diely múky, 1 diel vlažnej vody, 1 diel soli, múku na podsypávanie, podložku, válček, plech na pečenie
- Formičky na vykrajovanie
- Ľubovoľné predmety na odtláčanie vzorov, rôzne dekorácie, vetvičky ihličnatých stromov, voľačo pletené ..
Postup:
- V miske vymiešame soľ s múkou, postupne pridávame vodu a vymiešame nelepivé cestu. Ak sa lepí pridáme podľa potreby ešte múku.
- Cesto podsypeme a vyvaľkáme na hrúbku cca 3mm.
- Na cesto si otlačíme ľubovoľné vzory
- S formičkami vykrajujeme rôzne tvary
- Otvor na zavesenie spravíme pomocou slamky.
- Vykrojené ozdoby preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a sušíme v rúre cca 1hod pri teplote cca 60°C a ďalšiu hodinu pri teplote cca 80°C. Ozdoby z cesta, môžete pri sušení aj otočiť, v prípade potreby už dosušiť pri izbovej teplote.
- Hotové dekorácie, ak máte potrebu vy, alebo vaše deti môžete nafarbiť akrylovou farbou.
Pozrite si aj:
Recept s fotopostupom na škoricovo - slané cesto na vianočné dekorácie bez pečenia.
Kamila
Vianočné dekorácie zo slaného cesta
Kamila
Ingrediencie na ozdoby zo slaného cesta
Kamila
Kamila
Kamila
Otláčenie vzoru na dekorácie zo slaného cesta
Kamila
Vykrojíme rôzne tvary
Kamila
Kamila
Kamila
Dekorácie zo slaného cesta pred pečením
Kamila
Vysušené dekorácie zo slaného cesta
Kamila
Kamila
Fotopostup a recept na vianočné ozdoby zo slaného cesta, návod, Fimo a modelovanie
Komentáre
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Je to zaujimavé a aká múka sa používa hladka /special- prípadne iná? dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Myslim, ze je to jedno. Moja bola mix hladkej a bezlepkovej, bo klasicka dosla, teraz robime s polohrubou. Možno by som vyberala podľa toho , ktorá je bielšia.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem,chcela by som sa na to dat :-)