reklama

Recept s fotopostupom na slané cesto na vianočné ozdoby

Pridal/a Kamila dňa 13.11.2016 - 16:20
Recept s fotopostupom na slané cesto na vianočné ozdoby, návod, Fimo a modelovanie, Kamila

Kamila


reklama

Jednoduchý recept na slané cesto na vianočné ozdoby. Príprava ozdôb zo slaného cesta je ideálne na vianočné tvorenie s deťmi. Spolu vytvoríte jedinečné ozdoby na vianočný stromček. Ak ich nechcete biele, môžete pridať 2 čl škorice.

Potrebujeme:

  • Cesto: 2 diely múky, 1 diel vlažnej vody, 1 diel soli, múku na podsypávanie, podložku, válček, plech na pečenie
  • Formičky na vykrajovanie
  • Ľubovoľné predmety na odtláčanie vzorov, rôzne dekorácie, vetvičky ihličnatých stromov, voľačo pletené ..

Postup:

  • V miske vymiešame soľ s múkou, postupne pridávame vodu a vymiešame nelepivé cestu. Ak sa lepí pridáme podľa potreby ešte múku.
  • Cesto podsypeme  a vyvaľkáme na hrúbku cca 3mm.
  • Na cesto si otlačíme ľubovoľné vzory
  • S formičkami vykrajujeme rôzne tvary
  • Otvor na zavesenie spravíme pomocou slamky.
  • Vykrojené ozdoby preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a sušíme v rúre cca 1hod pri teplote cca 60°C a ďalšiu hodinu pri teplote cca 80°C. Ozdoby z cesta, môžete pri sušení aj otočiť, v prípade potreby už dosušiť pri izbovej teplote.
  • Hotové dekorácie, ak máte potrebu vy, alebo vaše deti môžete nafarbiť akrylovou farbou.

Pozrite si aj:

Recept s fotopostupom na škoricovo - slané cesto na vianočné dekorácie bez pečenia.

Doplnenie: 3.12.2024 Tieto vianočné ozdoby zo slaného cesta sú stále krásne aj po ôsmych rokoch. Stále ich používam či už ako vianočnú dekoráciu alebo ozdoby na stromček.


Recept s fotopostupom na slané cesto na vianočné ozdoby, návod, Fimo a modelovanie, Kamila, 1

Kamila

Vianočné dekorácie zo slaného cesta


Recept s fotopostupom na slané cesto na vianočné ozdoby, návod, Fimo a modelovanie, Kamila, 2

Kamila

Ingrediencie na ozdoby zo slaného cesta


Recept s fotopostupom na slané cesto na vianočné ozdoby, návod, Fimo a modelovanie, Kamila, 3

Kamila

V miske vymiešame soľ s múkou, postupne pridávame vodu a vymiešame nelepivé cestu. Ak sa lepí pridáme podľa potreby ešte múku.


reklama


reklama


Recept s fotopostupom na slané cesto na vianočné ozdoby, návod, Fimo a modelovanie, Kamila, 4

Kamila

Cesto podsypeme  a vyvaľkáme na hrúbku cca 3mm.


Recept s fotopostupom na slané cesto na vianočné ozdoby, návod, Fimo a modelovanie, Kamila, 5

Kamila

Otláčenie vzoru na dekorácie zo slaného cesta


Recept s fotopostupom na slané cesto na vianočné ozdoby, návod, Fimo a modelovanie, Kamila, 6

Kamila

S formičkami vykrajujeme rôzne tvary


Recept s fotopostupom na slané cesto na vianočné ozdoby, návod, Fimo a modelovanie, Kamila, 7

Kamila

Vzory môžeme do cesta otláčať kadečím, aj vetvičkami z tuje


reklama


reklama


Recept s fotopostupom na slané cesto na vianočné ozdoby, návod, Fimo a modelovanie, Kamila, 8

Kamila

Deti sa môžu hrať aj s postavičkami, medovníčkami


Recept s fotopostupom na slané cesto na vianočné ozdoby, návod, Fimo a modelovanie, Kamila, 9

Kamila

Vykrojené ozdoby preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a sušíme v rúre cca 1hod pri teplote cca 60°C a ďalšiu hodinu pri teplote cca 80°C. Ozdoby z cesta, môžete pri sušení aj otočiť, v prípade potreby už dosušiť pri izbovej teplote.


Recept s fotopostupom na slané cesto na vianočné ozdoby, návod, Fimo a modelovanie, Kamila, 10

Kamila

Vysušené dekorácie zo slaného cesta


Recept s fotopostupom na slané cesto na vianočné ozdoby, návod, Fimo a modelovanie, Kamila, 11

Kamila

Navlečieme ozdobnú šnúrku na zavesenie


reklama


reklama


Recept s fotopostupom na slané cesto na vianočné ozdoby, návod, Fimo a modelovanie, Kamila, 12

Kamila

Hotové dekorácie, ak máte potrebu vy, alebo vaše deti môžete nafarbiť akrylovou farbou.


Recept s fotopostupom na slané cesto na vianočné ozdoby, návod, Fimo a modelovanie, Kamila

Recept s fotopostupom na slané cesto na vianočné ozdoby, návod, Fimo a modelovanie


reklama



Komentáre

Je to zaujimavé a aká múka sa používa hladka /special- prípadne iná? dakujemHanbím sa

 

 

Kamila, St, 16.11.2016 - 20:37

Myslim, ze je to jedno. Moja bola mix hladkej a bezlepkovej, Hanbím sa bo klasicka dosla, teraz robime s polohrubou. Úsmev Možno by som vyberala podľa toho , ktorá je bielšia. Úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama