reklama

domáca pekáreň a džem


reklama

neviete poradiť ako robiť džem v domácej pekárni??? Plačem


reklama


reklama

Komentáre

práveže nie je žiaden recept a ani návod, len je tak funkcia džem....

annie, So, 06.08.2011 - 18:39

ja ti poviem ako zvyknem robiť džem v pekárni ja...
napr. keď robím marhuľový, tak umyté vykôstkované marhule nakrájam na štvrtiny, cca 1,5 kg, dám do pekárne, zasypem krištálovým cukrom - dávam len od oka, záleží od toho že aké sladké sú marhule a zapnem funkciu džem....po hodine to zapípa a len to vylejem do pohárov
pozor! ak sa ti bude zdať džem po tej hodine veľmi riedky, tak ani ho nevyberaj a rovno ten istý program spusti ešte raz a potom to bude husté zaručene, robím to tak už roky

annie ďakujem, za radu, lebo všetky ostatné recepty sú len so želírovacím cukrom a ja radšej len s obyčajným kryštálovým, aby sa mi v buchtách neroztekal... Kvietok Kvietok Kvietok

annie, So, 06.08.2011 - 19:37

presne z toho istého dôvodu robím džemy len s obyčajným cukrom, lenže pri 2 malých deťoch nemám čas na klasické džemíkovanie v malých množstvách v rajničke celý deň pri šporáku, takže to riešim takto Úsmev

lukrecia (bez overenia), So, 06.08.2011 - 20:18

dava sa potom sterilizovat?

všetkým vám ďakujem, no po dvoch pokusoch som sa vrátila naspäť ku klasickému vareniu, pretože ja to robím vo väčšom množstve (6 litrov už prepasírovaného ríbezľového pretlaku) a robím to naraz v jednom veľkom širokom hrnci. trvá mi to síce asi dve tri hod, ale pri miešaní si sadnem vedľa šporáku a čítam popri tom aj knihu. Mrkám A varením v pekárničke by mi to trvalo asi 20 hodín...

lukrecia (bez overenia), Po, 08.08.2011 - 08:21

noooo,ale tych prečitanych knih... Váľam sa od smiechu po podlahe

Pekáreň určite budem vyžívať, ale pri menších množstvách ovocia... no neviem či to niekedy bude, lebo ja zvyknem napr. jahody dávať umyté postupne pri zbere do mrazáku a potom džem varím z celej úrody naraz...

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama