a v navode na pekáraň nie je napísany?sku pozrieť do receptov
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a v navode na pekáraň nie je napísany?sku pozrieť do receptov
práveže nie je žiaden recept a ani návod, len je tak funkcia džem....
ja ti poviem ako zvyknem robiť džem v pekárni ja...
napr. keď robím marhuľový, tak umyté vykôstkované marhule nakrájam na štvrtiny, cca 1,5 kg, dám do pekárne, zasypem krištálovým cukrom - dávam len od oka, záleží od toho že aké sladké sú marhule a zapnem funkciu džem....po hodine to zapípa a len to vylejem do pohárov
pozor! ak sa ti bude zdať džem po tej hodine veľmi riedky, tak ani ho nevyberaj a rovno ten istý program spusti ešte raz a potom to bude husté zaručene, robím to tak už roky
annie ďakujem, za radu, lebo všetky ostatné recepty sú len so želírovacím cukrom a ja radšej len s obyčajným kryštálovým, aby sa mi v buchtách neroztekal...
presne z toho istého dôvodu robím džemy len s obyčajným cukrom, lenže pri 2 malých deťoch nemám čas na klasické džemíkovanie v malých množstvách v rajničke celý deň pri šporáku, takže to riešim takto
dava sa potom sterilizovat?
nie, cukor konzervuje džem
Ahoj v podstate som ešte s domácou pekárňou nepracovala, ale náhodou som našla na internete stránku,kde sa jedna pani tomuto venuje.. Nemohla som odskúšať, no skúšala som iné jej recepty a boli viac ako len dobré. Dúfam, že pomôžu.. http://bucifousek.webgarden.cz/marmelady-a-dzemy
dobrý príspevok
všetkým vám ďakujem, no po dvoch pokusoch som sa vrátila naspäť ku klasickému vareniu, pretože ja to robím vo väčšom množstve (6 litrov už prepasírovaného ríbezľového pretlaku) a robím to naraz v jednom veľkom širokom hrnci. trvá mi to síce asi dve tri hod, ale pri miešaní si sadnem vedľa šporáku a čítam popri tom aj knihu. A varením v pekárničke by mi to trvalo asi 20 hodín...
noooo,ale tych prečitanych knih...
Pekáreň určite budem vyžívať, ale pri menších množstvách ovocia... no neviem či to niekedy bude, lebo ja zvyknem napr. jahody dávať umyté postupne pri zbere do mrazáku a potom džem varím z celej úrody naraz...
neviete poradiť ako robiť džem v domácej pekárni???