reklama

Marcipán


reklama

Dobrý deň, na týto stránku artmama chodievam často, ale až teraz som sa zaregistrovala.
Hľadám jednoduchý recept na marcipán.
ďakujem :DTorta


reklama


reklama

Komentáre

Danys, Pi, 12.11.2010 - 10:19

Marcipán z medu:

Modelovací mléčná hmota - falešný marcipán
150g polotučného sušeného mléka (používám LAKTINO)
150g moučkového cukru
2 PL medu
2 PL oleje ( komu by snad vadila chuť oleje, dá se nahradit 100% ztuženým tukem - tak 0,5cm pásek z kostky)
3 PL vody (dle potřeby víc)
cca 1 lžička tresti sladká mandle
Mléko s cukrem 2x prosít, přidat med, tresť, olej a dle potřeby vodu. S vodou opatrě !!! Pozor každé mléko i cukr jinak sají. Vše zpracovat do hmoty hustoty asi jako plastelína.

Potom je tu ešte jeden:
Já jsem dělala marcipán podle tohoto receptu, ale jak vidím, je skoro stejný jako od Lentil. Mám ho vyzkoušený: 20dkg suš. mléka,20 dkg moučkového cukru, 3-4 lžičky oleje, 3-4 lžičky medu, 30-50ml teplé vody (vody ze začátku raději míň, přidat jde vždycky), pár kapek aroma. Pokud se to lepí, potřeme trošku ruce olejem.

ahoj, vitaj v klube. Úsmev práve som si umyla ruky od falošného marcipánu, vyrábala som Bleska McQueena synčekovi. Tu sú dva recepty od kamošky cukrárky. Ten prvý je mäkký, nestvrdne. Používa sa na poťahovanie tort - čiže väčšia plocha. Ten druhý stvrdne, robia sa z neho figúrky. používam ho aj do formičiek, stvrdne a potom vypadne von. Obidva vrelo odporúčam.
Nepravý marcipán na obťahovanie tort
250 g Cery, 160 g suš. mlieka (zelené), 250 g práš. cukru
Ceru nechať zmäknúť cez noc, zmiesiť všetko. vytvoriť valček, zabaliť do mikroténového sáčku, držať v komore. Najlepšie urobiť to deň vopred.
Vaľkať PO KúSKOCH na doske posypanej pr. cukrom, možno sa bude lepiť na drevenú dosku, tak skúsiť na linke. Tortu natrieť lekvárom alebo plnkou, na to túto zmes. NIE rovno na cesto.

Nepravý marcipán na modelovanie
6 PL suš. mlieka, 10 PL pr. cukru, 1 PL Gustinu, 1 PL bielka, 1 KL mandľovej arómy, kusok ( maly ako lieskovy orech ) Cery, trochu vody.
Suchu zmes preosiat, odobrat 2 lyzice nabok a po troske pridavat vodicky. Miesit tak aby to nelepilo ( ak sa lepi primiesat postupne odlozenu zmes, ked bude malo pridat sus. mlieko s cukrom ) dalo sa ti to valkat ( ak ti to velmi hned zacne tuhnut rozmiesit to treba navlhcenymi rukami ). Samozrejme ak chces ruzicky farebne pridaj par kvapiek farbiva, hned na zaciatku. Radsej urob redsie cesticko ako tuhsie s tym sa potom velmi zle robi.

adka_8, St, 19.01.2011 - 19:57

Ahoj indijanka-ja som uplny novacik,vo februari budem robit svoju prvu tortu pre syna s temou toy story, v zivote som este tortu nerobila a uz vobec nepotahovala s nicim-chcem si vyskusat spravit figurku aj som si nakupila veci,ktore tu opisujes- som to spracovala,len som musela eszte dosypavat cukor s mliekom,lebo to bolo stale nejako riedke aspon sa mi to zdalo,vody som tam pridala asi,co ja viem 2 KL,tak od oka pisem teraz, ale mne sa to za kazdym ako keby roztopilo,kym som to vybrala z misky a este z rukou povyberala zbytok,nech to na to nalepim este-hned sa mi to na ruku nalepilo a mala som problem to odlepit :)tak som to dala do potrav. folie a do chladnicky,nech to stuhne-spravila som blbost?Chcem sa to naucitMrkám

Aďka, asi si dala veľa vody. Ale lepšie by ti poradili na www.tortyodmamy.sk Odporúčam ti, prečítaj si tamojšie diskusie, prípadne im tam toto napíš a určite ti dosť veľa ľudí odpovie. Ja sa tortám venujem len okrajovo, takže nemám toľko skúseností. A robím vždy podľa tohto môjho receptu, zatiaľ to vždy vyšlo. Lepšie ti neviem poradiť. Smútok

Ahoj,chceme s mamkou robiť prvý krát marcipán,mojej malej na tortu.píšete že po malých kúskoch pridávať a tak váľkať(nerozumieme tomu?:))
ďakujem za radu lucia

Ahoj,chceme s mamkou robiť prvý krát marcipán,mojej malej na tortu.píšete že po malých kúskoch pridávať a tak váľkať(nerozumieme tomu?:))
ďakujem za radu lucia

Ahoj, po kuskoch znamena, ze nie cele to mnozstvo naraz. Lebo by sa to prilepilo asi a nedalo odlepit. Tato hmota ma vyhodu, ze sa lahko nadpaja. Cize kusom rozvalkanej hmoty pokryjes kus torty, dalsim kusom dalsi kus a nozikom to krasne zatries. Takze spoje nebude vidiet. Podla mna to je vyhodne pre zaciatocnikov (nielen). Ak treba, kludne sa pytajte. Nech sa torty podaria.

Aha, ak však hľadáš recept na pravý marcipán, tu sú dva, neviem ti však poradiť, ktorý je lepší.
Marcipán
250 g mletých mandlí, 250 g práškového cukru zmiešať a pomaly pridávať po troškách vodu (sherry) a dobre spracovať.

Marcipán mandľový
250 g vylúpaných, veľmi jemne zomletých mandlí premiešame s 250 g práškového cukru a v kastróliku miešame na miernom ohni tak dlho, až sa hmota spojí a prestane sa lepiť. Potom ju na doštičke dobre prepracujeme s 50 g práškového cukru, modelovaním alebo pomocou formičiek ľubovoľne vytvarujeme. Zložíme na plech ľahko potretý maslom a vo vlažnej rúre posušíme. Vychladnuté polievame čokoládou.

Ahojte .Ani ja tomu nerozumiem ako po troškach to sa potom spája?Ďakujem za radu. Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie Smútok Smútok Smútok Smútok Smútok Hambím sa Hambím sa Hambím sa

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama