Teraz som ich len dala dole z plechu, ale už som nemohla vydržať, ešte sa pôjdu sušiť na radiator a potom lakovať. Prvý krát som robila z prifarbovaného cesta. Tak a tu je výsledok.

Komentáre
Ďakujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
neskutočne krásne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Veľmi peknééééééé
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
moc krásné
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
krááásne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ale tie su krasne
jehoooo, aj ja ceeem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tie sú náááádhernééééé
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
velmi pekne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
sú nádherné, prekrásne a neviem si predstaviť aké budú keď budú namaľované
také by som brala pre svadobných hostí ako darčeky.....alebo na valentína. Môžem vedieť ako sa niečo také pekné robí?? ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Jasné, že môžeš vedieť ako sa to robí. Podrobný návod na cesto uviedla Motyjel v diskusii postavičky zo slaného cesta a aj návod na tie bábiky a tak. Ale ja robím v pomere dva diely hl. múky extra špeciál, jeden diel soli (buď zomletej na makovom mlynčeku, alebo ako dievčence vymysleli, nechať soľ rozpustiť vo vode)a jeden diel vody(v tejto vode, rozpustiť soľ)+ malá lyžičky lepidla na tapety, ale nemusí byť. Tie srdiečka sú prifarbované, takže k tej vode ešte +farba, podľa toho, aký odtieň chceš. Toto je hnedá. Všetky ingrediencie sa zmiešajú, dobre vymiesiť, dať do chladničky cca na dve hodinky a môžeš pracovať. Lístky sa robia takto:urobíš si guličku, na jednej strane ju vyšuľkáš do tvaru slzy (aby bola zúžená na jednej strane) a druhú stranu, tú tučnejšiu rotlačíš prstom. Vznikne tvar lístka a nožom vytlačíš listové žilky. Ružičky sa robia takto: urobíš si guličku, z nej vyšulkáš valček, ten celý roztlačíš a už len vzniknutý plát skrútiš do ruličky. Keď budem robiť, tak to nafotím a dám sem fotky, aby ste videli aj návod. Lebo lepšie raz vidieť. Ale je to jednoduché a ide to rýchlo. Dať to sušiť do rúry na najnižšom stupni s pootvorenými dvierkami na cca 2-3 hod., vypnúť rúru a nechať v nej vychladnúť a potom dosušiť na radiatore. Tak to robím ja. Veľa úspechov pri pokusoch.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
veľmi pekne ďakujem a tie fotečky budú fajn...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nejako sa mi nedarí nájsť návod od motyjel v tej diskusii, takže to skúsim podľa teba
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
OK. Ten recept mám už osvedčený. Takže skúšaj.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
to je krááááááááááááááááááásne...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Krása
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Očarili ma ...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
velmi pekne a vymakane detaily. Ako to robis? A ako to ze mas cesto take akoby do hneda? to s atak upecie ci je to prifarbene?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ano, cesto je prifarbené. Toto konkrétne hnedou akrylovou farbou, ktorú primiešam do vody, ktorá ide do cesta podľa receptu, aby farba bola jednoliata. Ale dá sa farbiť aj temperami, potravinárskymi farbami a kakaom. Už som skúšala. Kakao je jemná hnedá a potravinárske farby sú zase podľa mňa dosť krikľavé. Takže najlepšie sú tie temperky. A zajtra idem robiť tieto isté ozdoby na zákazku, tak nafotím postup na tie detaily a zverejním link na picase. Môžeš si to pozrieť. Jáj, a ešte, ďakujem za pochvalu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
sú nádherné
renka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Sú úplne krásne, ty si veľmi zručná na tekéto modelovanie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
naaadhera
