reklama

Slané cesto ako na to?


reklama

Ahojte kočky, videla som janicine žirafky a sú úžasné, ako robíte cesto máte špeciálny recept? Poraďte prosím. Hambím sa tatranka sonka


reklama


reklama

Komentáre

sonka,ja robím recept ktorý som tu našla,je od Sašky,som s ním spokojná.
Ako odmerku mám väčšiu šálku.
2 odmerky hladkej múky
1 odmerka pomletej soli (meliem si ju ponorným mixérom)
1 odmerka vody
1 PL lepidla herkules
1PL oleja
Vymiesiť.Nechať 2 hodiny v chladničke a môžeš modelovať.Suším ich na papieri na pečenie v rúre na 50 stupňoch asi hodinu,ak neuschnú,tak dosušujem aj na druhý deň.Potom maľujem akrylomBozkávam

Evonka, Ne, 09.11.2014 - 06:58

mas pekne prace,oslovil ma Tvoj recept,ze by som to skusila? Úsmev

Rozália mala tiež recept - pochvaľovala si na ňom, že ani vo vlhkom "neskape". Ináč našla som ho aj v knihe:
Nové originálne ručné práce (od Ikaru)MAIZENOVÉ CESTO.
Tie žirafky boli suprové!

áno, janaLV má pravdu, aj ja mám ten recept z knihy len som si ho trochu upravila, lebo bývame v rodinnom dome, okolo je les a sú tu väčšie teplotné rozdiely , výrobky, čo som mala zo slaného cesta, sa mi časom rozsypali, je na zvážení v akom prostredí bude výrobok, v paneláku alebo v suchom prostredí je slané cesto super.Zlomené srdce Kvietok Slnko

Zdravim Kocky.

Ja surne potrebujem vytvorti do školy, nejaky vyrobok zo slaneho cesta s vianocnou tematikou.
Vedela by mi niektora z vas pomoct?Dakujem

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama