reklama

Toto som vyrobila /zavarila/ ja...:)

Pridal/a elienka26 dňa 13.09.2011 - 12:13

...feferónky sú v bylinkovo-olivovom oleji, plnené syrom, mňam, už sa na ne tešíme Vyplazený jazyk

Toto som vyrobila /zavarila/ ja...:), elienka26, 1

reklama


reklama

Komentáre

aj mne sa to páči a paprička ešte rastie, prosííííím si tiež receptííííík, ďakujeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem Úsmev Úsmev Úsmev

vypadá to Áno Áno Áno moje výtvory sú na stránke záhrada...teda zaváraninové.... Hambím sa Hambím sa

Fíha, Ty si teda šikovná a ešte aj foto vyzerá dobre-obdivujem Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam

Dík baby, recept na to nemám vlastne žiadny, len som si možno z viacerých, čo som na NETE našla upravila Vyplazený jazyk
Raz som v jednom nemenovanom Chichocem sa obchode u nás v dedine kúpila také originál a stráááááááášne sa nám to zapáčillo, tak som si povedala, že zaimprovizujem...
Takže papričky som obvarila v náleve, ktorý bude v tom dole uvedenom originál recepte, potom som ich natlačila syrom z črievka, pridala koreniny, čo som doma našla, ja teda provensálske, zaliala olivovým olejom a dala na chvíľu do pary.
No a recept, čo som vygooglila:
500 g feferónky - vačšie
4 ks slanečky (sardely)
2 PL kapary v náleve
200 g tuniak v konzerve - kúsky vo vlastnej šťave
Nálev:
250 ml ocot
2 ks bobkový list
3 ks klinčeky
3 ks jalovec
250 ml biele víno
1 čl soľ

Do hrnca vlejeme víno, ocot, koreniny a soľ. Necháme zovrieť, potom vložíme feferónky a povaríme 3-4 min. na miernom ohni.
Do mixéra dáme tuniaka - scedeného - kapary, sardely. Mixujeme veľmi krátko, najlepšie je, ak sú tam ešte kúsky tuniaka. Plnku vyberieme do misky a pomocou malej lyžičky plníme feferónky. Feferónky ukladáme do pohárov, zalejeme olivovým olejom, uzavrieme a dáme sterilizovať na pár minút, len kým chytí vrchnák. Olivový olej je dosť drahý, tak zmiešame zmesový žltý olivový olej s panenským 1:1. Ten zmesový je lacnejší. Treba držať v chlade - buď v chladničke alebo v pivnici, Vydržia rok.

Predtým som skúšala as bryndzou, no tie mi nechutili a ešte som dávala syr plesňový.
Tak skúšajte, držím palce Áno Áno Áno


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama