Kedze v obchode nemali strudlove cesto pouzila som rozky.A bolo to vynikajuce.
Komentáre
Katka nie je problem, neviem preco sa vracaju maily ,nemam plnu schanku.
carmenb@centrum.sk
Recept - Cista improvizacia
Na dno som dala polamane listkove cesto, myslela som, ze je to strudlove, aby sa nevyhodilo, poukladala som ho na plech, ale bolo ho tam fajn citit.Kedze nemali v obchode strudlove, tak som pouzila vcerajsie rozky.
Na tento klasicky plech som dala:
400gr.tvarohu makkeho, aby sa dal dobre vymiesat, 4 vajcia ak su male 5,1 malu smotanu, sol, trochu prasku do peciva a asi 1 dcl mlieka, aby bola hmota redsia.Do toho som zamiesala 4 pokrajane rozky a dala na plech.piekla som to na 200 stupnov.Nie velmi dlho neviem presne.20-30min.Dobru chut.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
má to byť niečo ako žemľovka??
či čo je "gibanica"??
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja by som sa chcela spýtat je to na slano či na sladko?????
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
To je slane jedlo balkanske, ale sa robi so strudlovym cestom.Ma rozne obmeny, alebo formy a vola sa to aj BUREK.Ale toto moje malo skor formu zemlovky na slano.
Ale burek a gibanica su velmi oblubene v byvalej Juhoslavii!!!!!!!!!!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
..... jaaaaaaaaaaj... a ja som myslela,ze tam mas aj jablcka,orechy ,cukor....ked spominas strudlove cesto...,ale vyzera chutneeeeeeeeeeeeeeee,no dala by som si.....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Robievam aj taku sladlu s jablckami zemlovku.Ale toto je slana variacia....Z nudze cnost!!!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyzerá to dobre asi by si mala pridat aj recept,písala som ti na mail už tri krát a všetky sa mi vracajú naspet,neviem prečo