reklama

hríbiky našej maminy

Pridal/a julinka dňa 25.08.2010 - 11:27

koláčiky z medového cesta, v pondelok sme ich piekli na svadbu. Recept napíšem dnes večer, a kedže som bola pri tom ako sa robí cesto (lebo zvyčajne som prišla už len na hotove:) môžem Vám povedať že nie je to až take hrozné ako sa zdá..
Recept:
Malý med (250g)roztopíme s 1 šálkou kryš. cukru a za stále miešame až do rozpustenia cukru na karamel. Odstavíme a do polovychladnutého pridáme 4 celé vajcia a 4 žltka. Potom pridáme 2 ČL masla, ml. škorice a sódy bikarbóny (po pridaní sódy to bude peniť). Stále miešame aby neostali hrudky. Za stáleho miešania chvíľu povaríme. Odstavíme a pridáme 5 šálok hladkej múky (tej múky je asi tak 3/4 kila, aby to cesto bolo také akurát na vaľkanie, ako na medovníčky). Na doske vysypanej mukou dobre vymiesime. Najprv robíme stopky, potom hlavičky. Studené konce nožičiek máčame v bielku a vtláčame do horúcich hlavičiek, rovno vybratých z rúry. Z bielkou nad parou vyšlaháme sneh (na 1 bielko 7 dkg cukru). Stopky namočíme do snehu, maku a hlavičky namočíme do čokolády.
Tak nech sa Vám darí...

hríbiky našej maminy, Ostatné, julinka, 1

reklama


reklama

Komentáre

jej tie musia byt vyborne ako tak kukam su to kolaciky ze? mohla by si hodit blizsie info Mrkám Tlieskam Tlieskam Tlieskam

sú úžasné Tlieskam Áno Tlieskam ale chýba aspoň krátky popis z čoho to je Smútok

Carmen, St, 25.08.2010 - 22:22

No tak tie su krasne, aj by som si dala!!!!Urcite su dobre!!!!!!!!!!!!!!Aj ja cakam recept!!!!!!!!!Torta Torta Torta Torta Torta Torta Torta Torta Torta Torta Torta Torta Torta Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie

Aj ja ich na Vianoce pečiem a sú fantastické, je to veľmi starý recept a bol určený zrejme pre skúsené cukrárky, lebo gramaž muky vôbec nie je napísaná.
Ak chcete, ja v nedeľu pohľadam recept a napíšem. Ja ich robím také menšie a natrapim sa s nimi, ale aj ked dve dávky upečiem nemajú u nás trvácnosť, lebo sa zjedia medzi prvými.Chichocem sa Torta Torta Torta Torta

pečieš to normálne na plechu? Raz som bola dostala také drobné a pani mi povedala, že to pečie na nejakých mriežkach

Ja pečiem na plechu a robim drobnejšia. Môj recept je trochu inakší, ale chuť určite rovnaká.Slnko

Slnko Slnko Slnko Slnko Slnko Slnko Slnko Slnko Slnko
R E C E P T Í K plííííííííííííííís
Slnko Slnko Slnko Slnko Slnko Slnko Slnko Slnko (sun

anay, So, 18.09.2010 - 13:00

teraz som toto objavila,ešte som takéto hríbiky nevidela Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam je to krásneÁno Áno Áno Úsmev

No teda, tu je môj recept, po mojej mame.
1 lyžica ml. škorice, 1 kávová lyžička ml. klinčekov,1 pol. lyžica sódy-bicarbony,3 žltka, 1 celé vajce, pol šálky medu, pol šálky kr. cukru.
Všetko spolu varíme 10-15 min. Prechladíme a potom dáme 1 pol. lyžicu masla a podľa potreby hl. múku. Z cesta robíme hríbiky.
Teda malé guľky a potom menšie valčeky. Upečieme. Vyšľahame bielka nad parou s kr. cukrom a ja spájam snehom aj klobučik s nožičkou a bohato namáčam do snehu a trošku do maku. Polevu nedávam. Vydržia skutočne veľmi dlho, ale jedine ak na ne zabudnete ako ja, ked som ich našla po troch mesiacoch a boli fantastické.
Krásne hríbikovanie a dobrú kávičku k tomuBozkávam Slnko pivo

Úúúúúúúúúúúúúúúúžasnéééééééé medové "dubáčiky"Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa ja len zíramPrekvapenie Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie Objímam Objímam Objímam

Super, určite ich na budúce Vianoce spravím. A možno aj skorej, to keď vidím,neodolám.Chichocem sa
Sú fakticky úúúúúúúúúúúúúúžasnéTlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama