reklama

marlenka

Pridal/a monikal dňa 15.01.2012 - 16:52
marlenka, Ostatné, monikal, 1

reklama


reklama

Komentáre

Tlieskam Tlieskam Tlieskam a veru vyzerá dobre , div , že tu monitor neoblizujem Chichocem sa Veľký úsmev

Matty, Ne, 15.01.2012 - 19:39

Tak to by som si poprosila aj ja receptík mňam Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Tlieskam Tlieskam Tlieskam

To je strašný pohľad na monitor. Za toto trápenie by sme si aj recept hádam zaslúžili. Vyplazený jazyk prosím, prosím, prosím..... Áno Plačem Tlieskam Tlieskam

RECEPT:
Medová marlenka
o 100 g masla
o 2 PL medu
o 2 vajcia
o 250g cukru
o 1ČL octu
o 1PL jedlej sódy
o 700g hladkej múky
Krém:
o 200g masla
o 1 SALKO
o Mleté vlašské orechy
o Koňak (nemusí byť)
Sódu s octom zmiešajte, do hrnca dajte maslo, med, cukor a vymiešajte. Potom pridajte ocot zo sódou a znovu vymiešajte. Zmes dajte na oheň a za stáleho miešania pridajte vajce. Stále miešajte, až sa na povrchu objaví pena a zmes zhnedne, potom ihneď odstavte.
Po čiastočnom vychladnutí pridajte preosiatu hladkú múku, vypracujte cesto, prikryte a nechajte hodinu odpočívať na teplom mieste. Po odpočinutí cesto rozdeľte na 7-8 guličiek a každú roztlačte na tenkú placku a dajte piecť.
SALKO 3 hodiny mierne varte celé ponorené vo vode, tie 3 hodiny je nutné dodržať. Potom ho nechajte vychladnúť (vznikne tuhá hnedá hmota).
Vyklopte ju a s maslom rozmixujte, ďalej môžete pridať oriešky a trochu koňaku. Jednotlivé placky potrite krémom a jednu postrúhajte na poslednú vrstvu krému na povrchu torty ( môže sa zmiešať s instantným kakaom, prípadne i orieškami.)

Tak, ešte raz veľká vďaka za recept.Dnes sme mali menšiu oslavu, marlenku som nakrájala, naservírovala a a potom už bolo iba ticho, potom iba mňam, mňam a o pol hodinu bolo po marlenke. Torta Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama