reklama

marlenka na tanieriku

Pridal/a monikal dňa 15.01.2012 - 16:54
marlenka na tanieriku, Ostatné, monikal, 1

reklama


reklama

Komentáre

Prečo nám spôsobuješ také trápenie? Plačem To musí byť neuveriteľne dobrý zákusoček Tlieskam Tlieskam Tlieskam

mmmm...vyzerá výborne, dala by som si (teraz som sprášila 3 kúsky tvarohového zákuska Hambím sa , tak radšej zajtra)

Lenka-lienka (bez overenia), Po, 16.01.2012 - 20:05

mňamky, máš recept? vypadá to chutne Vyplazený jazyk Tlieskam

RECEPT:
Medová marlenka
o 100 g masla
o 2 PL medu
o 2 vajcia
o 250g cukru
o 1ČL octu
o 1PL jedlej sódy
o 700g hladkej múky
Krém:
o 200g masla
o 1 SALKO
o Mleté vlašské orechy
o Koňak (nemusí byť)
Sódu s octom zmiešajte, do hrnca dajte maslo, med, cukor a vymiešajte. Potom pridajte ocot zo sódou a znovu vymiešajte. Zmes dajte na oheň a za stáleho miešania pridajte vajce. Stále miešajte, až sa na povrchu objaví pena a zmes zhnedne, potom ihneď odstavte.
Po čiastočnom vychladnutí pridajte preosiatu hladkú múku, vypracujte cesto, prikryte a nechajte hodinu odpočívať na teplom mieste. Po odpočinutí cesto rozdeľte na 7-8 guličiek a každú roztlačte na tenkú placku a dajte piecť.
SALKO 3 hodiny mierne varte celé ponorené vo vode, tie 3 hodiny je nutné dodržať. Potom ho nechajte vychladnúť (vznikne tuhá hnedá hmota).
Vyklopte ju a s maslom rozmixujte, ďalej môžete pridať oriešky a trochu koňaku. Jednotlivé placky potrite krémom a jednu postrúhajte na poslednú vrstvu krému na povrchu torty ( môže sa zmiešať s instantným kakaom, prípadne i orieškami.)

Ale ja som nerobila okruhlu ale štvorec

Veľké ďakujeme nech letí k tebe. V nedeľu bude mňammm Torta Torta Torta Kvietok Kvietok Kvietok

ale ked chces mat na nedelu tak to uurob v sobotu lebo je to medove cesto a potrebuje zmeknut, a si myslim že menej muky asi 600 g by bolo dobre lebo ked som dala 700 g ako pisalo sa mi nedalo vymiesiť cesto som pridala trochu mlieka aby som to dala do kopy :)


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama