Azda najpopulárnejší šalát na Slovensku - často v spomienkach na študentské roky. Nám veľmi chutí. Mali sme k Vianociam nakúpenej viac rybaciny, tak som skúsila "Tresku v majonéze" podľa tohto receptu, len som tresku nahradila pangasiom a je to na nerozoznanie. Recept som skúšala po prvý krát a veľmi nám chutilo. Možno ho ocenia najmä tí, čo sú v zahraničí, kde Tresku v majonéze nedostať. Ak vyskúšate - Dobrú chuť!
Suroviny
0,75 kg treska (ja som dala Pangasia)
3 ks mrkva
3 ks uhorky sladkokyslé
1 ks cibuľa
1 PL horčica
čierne mleté korenie
soľ
majonéza
worchester
0,15 l ocot
0,45 l voda
Postup
Zmiešame ocot s vodou (1:3). V tejto kyslej vode povaríme rybu cca 15 min. Necháme v chlade do druhého dňa stáť v tej kyslej vode.
Mrkvu, uhorky nastrúhame na jemnom struháku (na syr), cibuľu nakrájame nadrobno a toto všetko dvakrát prelejeme vriacou vodou.
Z tresky vytlačíme všetku vodu, rozdrolíme ju na drobno, takisto vytlačíme vodu zo zeleniny a všetko premiešame. Pridáme horčicu, korenie, soľ a premiešame. Nakoniec pridáme majonézu a podľa potreby dochutíme worchestrom.

Komentáre
že či?,vyzerá fantastickýýýýýý
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
To vyskúšam.Vyzerá to byť dobré budem vidieť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Piletka, oceňujem tento recept a pridávam 5 hviezdičiek. Môj domáci robí skoro tento istý, ale už po prečítaní Tvojho receptu hovorí, že bude ten Tvoj lepší - a to vďaka tomu, že uvarenú rybu nechávaš 24 hodín v octovom náleve. Tuším budeme mať tento víkend "tresku" No a pretože v zahraničí naozaj takýto šalát nevedia robiť, a my sme tu už pekných pár rôčkov, už sa na túto sobotu veeeeľmi tešííím. A upečiem k nej domáce rožky!!! Juj, ako na stojáka v Rybe na Obchodnej
alebo v Slimáku alebo na Nedbalovej, tam som ako decko minula pekných pár koruniek československých, chichichi.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievčatá, ďakujem za milé komentáriky a cenných 5 hviezdičiek. Ani netušíte, ako som rada, že som Vás receptom potešila.
Tak ešte raz dobrú chuť! (... s tými domácimi čerstvými rožtekami - mňam!)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mňááááááááááááááááááááám ateraz nechoď do chladničky!!!!
...ale ten smajlík je tiež rozkošný!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
viera, veru máš pravdu, chladničku by som mala mať teraz zakázanú
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mňam,skúsim ju spraviť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Práve som si opisovala tento recept ale nerozumiem tomu že zmiešame vodu s octom v pomere 1:3. To vody 3dieli a 1octu alebo naopak?Chcem ju vyskúšať mi máme tiež radi tresku.Potom napíšem ako sa podarila a či mala úspech.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Pomer octu a vody je presne uvedený v objeme:
0,15 l ocot
0,45 l voda
Pravda, aby bol recept jednoznačný, v postupe mohlo byť uvedené:
Zmiešame ocot s vodou (1:3)
namiesto
Zmiešame vodu s ocotom (1:3)
Mrzí ma, že som niekoho tým mohla pomýliť. Už som to opravila aj v recepte.
Ďakujem daninka886 za pozorné čítanie a upozornenie na nezrovnalosť v recepte.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja tresku nemám rada ,ale za ostatnú časť rodiny ďakujem.Určite skúsim
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Veľmi ďakujem za recept.Tiež nám v mrazničke ostal Pangasius.Tak už viem ako ho využijem.Už mi "tečú" slinky na domácu "tresku"...hmmm Veliké díííííkyyyy
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Neni za čo ďakovať ale ma to trochu zarazilo tak som sa radšej opýtala,možno to niekomu príde ako samozrejmosť ale radšej sa 3krát opýtať ako spraviť zle.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Piletka - treska bola, ako som bola bývala plánovala, pán domáci maximálne spokojný (robil on) nielen s receptom, ale najmä s chuťou a to už je čo povedať navyše povedal, že super nápad s tou rybičkou cez noc - no a ja už len dodávam že mnááááááááám, rožky som neurobila, ale s čerstvou bagetou no úžas
. Takže odteraz len s tvojím receptom !!!
Ešte raz vďaka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mila obuska, velmi vdacne.
Nesmierne sa tesim, ze som vam v cudzine pomohla trocha navodit atmosferu a chut domova (a tiez aj mladosti). Dakujem za milu spatnu vazbu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tresku nie ryby a hríby nejem, ale takto môžem naaranžovať aj mužov parížsky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dasa.rybarova, si zlata. Ja mam rada aj parizsky. A vacsinou mi netreba ani aranzman . Od detstva salaty zboznujem. Asi vsetky, co su na nasom trhu. A hríby a ryby tiez.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Hlavne, nech je v tom majonéza
Z takých dietnych si nepofajčím
Tak hovorí moja známa na nescu kávu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
100%-ne súhlasím s tou nescou. Teraz mam kavovar v servise, tak si nescu "uzivam".
A majoneza je super! Davam ju, kam sa da. Uz aj namiesto dresingov. Juj, ci by som si dala nieco dobre.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dnes som ju urobila.Je dobrá velmi nám chutila.Ja som do nej pridala trošku mlieka,lebo sa mi zdala s tou majonézou hustá.Druhý krát ked budem robiť skúsim tam dať buď jogurt alebo kyslú smotanu na zjemnenie.Budem vidieť ako to bude chutiť.Potom napíšem.Môj muž mi povedal,že je dobrá ale aby som ju už nerobila(lebo ju zožral všetku prepáčte za výraz ale to povedal on).
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
daninka886, ja som zase dala majonezu na polovicu s tatarkou a tiez nam to tak chutilo.
Som rada, ze sa recept osvedcil.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Určite ju raz urobím....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
juhuhuuuuuuuu! tak to sa mi fakt tu v zahranici zide neraz mam strasnu chut na tresku a vzdy som mohla tak snivat, ale s tym je koniec
SUPER!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
fajn, teším sa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mňam zbožnujem ju skúsim si ju
