Komentáre
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
....aj Tvoj vyzera chutne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...vyzerá dobre a chutne...prezradíš mi recept a postup?...ďakujem...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj Janka, tu je recept na chlebík:lkg chlebovej hladkej múky 640,30g kvasníc, 150 g v šupke uvarených zemiakov, l pol. lyžica soli, l lyžica rasce. Postup: Z múky odoberieme l5O g, vložíme ju do nádoby spolu s postrúhanými zemiakmi a kvasnicami. Prilejeme asi 200 ml studenej vody a spracujeme na hustý kvások.Povrch poprášime múkou, zakryjeme a do druhého dňa necháme kysnúť. Na druhý deň zvyšok múky nasypeme do primerane veľkej nádoby, pridáme kvások, soľ, rascu a toľko vlažnej vody, aby dokladným vymiešaním vzniklo husté nelepivé cesto.Povrch cesta poprášime múkou a necháme 45 min. kysnúť. Teraz rúru začneme vyhrievať na maximálnu teplotu. Cesto po vykysnutí preložíme na pomúčenú dosku a vyválame ho. Nádobu, alebo košík vystelieme bavlnenou útierkou a dobre vysypeme múkou aj boky, do tejto formy vložíme vyválané cesto.Prikryjeme necháme znovu kysnúť.Bochník po vykysnutí vyklopíme na nahrubo múkou vysypaný plech/keď je nahrubo posypaný plech múkou chlebík neprihohí od spodu/. Povrch chlebíka potrieme vlažnou vodou. Do stredu chlebíka ukazovákom vtlačíme jamku a vložíme do rúry.Po 20-tich minútach znížime teplotu rúry.Po ďalších 10 minútach povrch znovu potrieme vodou, chlebík ešte 30 minút dopekáme kým dostane peknú farbu.
Pri pečení ide voňa ako z pekárne.Prajem dobrú chuť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mňam - mňam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mňam
aj ja taký doma pečiem, pekne krásne bez pekárničky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Podobné obrázky