Ja farbím slané cesto,napr. po vypracovaní cesta si zafarbím koľko potrebujem,používam vod.farby,anilínové farby,kakao,farebné tuše a farbím aj po vysušení a potom prelakujem lodným lakom,pretože je veľmi odolný voči vlhku. Ja suším výrobky cez zimu,keď sa kúri na radiátore/ostanú biele/ alebo v elektrickej rúre tak na 50 stupňov.Keď chcem mať výrobky tmavšie tak po vyšušení pridám na vyššiu teplotu.Sušenie závisí od veľkosti a hrúbky výrobku.Keď je výrobok vysušený sám odskočí od plechu.Ja mám výrobky už niekoľko rokov,mám ich v kuchyni,keď zistím,že začme vychádzať na povrch soľ,tak ich znovu prelakujem a sú ako nové.Nejaké výrobky som pridala do rubriky Slané cesto a ešte budem pridávať.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Chcela by som vyskúšať urobiť niečo zo slaného cesta ale mám pár nejasností takže sa obraciam na vás milé AM.
Takže:
1. cesto musím nafafbiť ešte pred upečením? ak áno tak mám farbu zapracovať do cesta? A aká farba je najvhodnejšia?
2. ako dlho piecť cesto a na kolko stupňov? mám jednu brožúrku kde sa píše že sa má piecť minimálne 24 hodín na 120stupňov, ale to sa mi nejako nezdá .
3. Aká je životnosť výrobkov?
Ďakujem