paradajky prekroj na polovice,daj ich prekrojenou stranou hore na plechy/na papier na pečenie/,posoľ ich a šup do trúby na 150 stupňov na 40 min,potom stiahni trúbu na 60 stupnov nechaj pootvorené dvierka /odparovanie vody/.....alebo ich prelož do sušičky a suš.Dobré sú vtedy keď sú už skoro suché,u neviteká žiadna tekutina /nesmú sa usušiť celkom !!!!!/.Na spodok pohára si dáme olivový olej,nakladieme na husto paradajky sušené,na to bazalka,petržlenova vňať,čili,korenie štyroch farieb paradajky cesnak......dobre zaliať olejom olivovým,aby neostal vo fľaši vzduch....zatvoriť fľaše a šup do chladničky aspoň na 3 týždne.Potom ich máme stále v chladničke.Výborné na maslový chlebík,cestoviny......Olej vychosníme na varenie.Vlani som to skúsila prvý krát.....fajnová mňamka....no a teraz už mi paradajky krásne zrejú takže nakladám
Komentáre
aj ja som zvedavá na recept
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mňááááááááááááááááááááááááááááááám
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mňamky, mňamky, to musí byť dobrota, aj tá dekorácia je super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mňaaaaaaaaaam, vyzerá to mňamkovo, ďakujem za receptík...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj ja ďakujem za recept
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyzera to super a ja prave rozmyslam, ze co s dozretymi rajcatmi, lebo leco u nas moc nejde, s kecupom sa mi babrat nechce, pretlak minam malo, lebo maly nema rad rajcinovu polievku, ale toto by nam mohlo chutit, zajtra skusim, vdaka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Martuška, tak si ma napašmala. Rajčiny začínajú zrieť a už viem akú mňamku si urobíme! Teším sa a potom dám vedieť, ako nám to chutilo.Vyzerá to v pohári veľmi pekne.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem za recept Martuška, paradajky vyzerajú super a určite sú aj veľká lahôdka pre maškrtníkov. Vyskúšam ich tiež!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som ich vlani tiez robila. Mala som take tie masite rajciny, obsahuju menej vody, ale aj tak som ich viac vysusila. Dochucovala som solou, provensalskymi bylinkami, lisovanym cesnakom, bazalkou, rozmarinom a salviou. A do dvoch poharov som dala aj chilli papricku.
S chilli aj bez boli fantasticke. Ja ich mam rada aj na tousty - pokvapkam olejom z nich a nakrajam navrch rajcinky aj s bylinkami (okrem rozmarinu a salvie - tie vyhadzujem).
Na pizzu a cestoviny, do roznych salatov - uplne mnamkove.
Vrelo doporucujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
čistá provokációóóó´....musím sa ja vychocholiť na Miletičku po rajčinky!!!
Marti, v tých pohároch to vyzerá božsky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyzerá to fantasticky a môže to tak aj chutiť, musím vyskúšať
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
sú výborné
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aranžmán veľmi pekný,
a prezradíš aj postup na tú dobrotu v pohári? ... vyzerá to mňamkovo 